VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Obiteljski klasik u vegetarijanskoj verziji. Bez mesa, ali puna okusa zahvaljujući raznovrsnom povrću upotpunjenom Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje.
Sastojci
Sastojci za 4 osobe:
-
500 g
krumpira
-
Oko 150 g
luka
-
Oko 100 g
patlidžana
-
Oko 200 g
tikvica
-
Oko 100 g
crvene paprike
-
Oko 50 g
mrkve
-
200 g
gljiva (šampinjoni,bukovače)
-
1
jaje
-
100 ml
pasirane rajčice
-
100 ml
Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
-
4 češnja
češnjaka
-
2-3 žlice
ulja
-
Po želji
soli, papra i začinskog bilja
-
Svo povrće (osim krumpira) nasjeckajte što sitnije – ručno ili električnom sjeckalicom.
-
Na ulju pirjajte luk i mrkvu. Kada luk dobije laganu zlatno-žutu boju, dodajte gljive i papriku.
-
Potom dodajte patlidžan i tikvice te na kraju dodajte češnjak i još kratko sve zajedno pirjajte. Važno je prilikom dodavanja svakog novog povrća dodati i malo soli kako bi povrće brže ispustilo vodu i jelo u konačnici bilo dobro začinjeno te pustiti da sva tekućina ispari prije dodavanja sljedeće količine povrća.
-
Pirjano povrće podlijte pasiranom rajčicom, začinite paprom te začinskim biljem po želji i kuhajte dok se ne poveže, a tekućina ne ispari.
-
Krumpire ogulite, nasjeckajte na ploške debljine oko 5 mm i do pola skuhajte u slanoj vodi.
-
U Brzo & Fino vrhnje za kuhanje umutite jaje.
-
U posudu za pečenje slažite sve pripremljene sastojke - sloj krumpira, malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje te smjesu od povrća. Ponovite postupak dva puta i završite s krumpirom te ga prelijte preostalim Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko pola sata.
-
Prije posluživanja pustite da odstoji kako bi se musaka malo ohladila i stisnula.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više