VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Obiteljski klasik u vegetarijanskoj verziji. Bez mesa, ali puna okusa zahvaljujući raznovrsnom povrću upotpunjenom Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje.
Sastojci
Sastojci za 4 osobe:
-
500 g
krumpira
-
Oko 150 g
luka
-
Oko 100 g
patlidžana
-
Oko 200 g
tikvica
-
Oko 100 g
crvene paprike
-
Oko 50 g
mrkve
-
200 g
gljiva (šampinjoni,bukovače)
-
1
jaje
-
100 ml
pasirane rajčice
-
100 ml
Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
-
4 češnja
češnjaka
-
2-3 žlice
ulja
-
Po želji
soli, papra i začinskog bilja
-
Svo povrće (osim krumpira) nasjeckajte što sitnije – ručno ili električnom sjeckalicom.
-
Na ulju pirjajte luk i mrkvu. Kada luk dobije laganu zlatno-žutu boju, dodajte gljive i papriku.
-
Potom dodajte patlidžan i tikvice te na kraju dodajte češnjak i još kratko sve zajedno pirjajte. Važno je prilikom dodavanja svakog novog povrća dodati i malo soli kako bi povrće brže ispustilo vodu i jelo u konačnici bilo dobro začinjeno te pustiti da sva tekućina ispari prije dodavanja sljedeće količine povrća.
-
Pirjano povrće podlijte pasiranom rajčicom, začinite paprom te začinskim biljem po želji i kuhajte dok se ne poveže, a tekućina ne ispari.
-
Krumpire ogulite, nasjeckajte na ploške debljine oko 5 mm i do pola skuhajte u slanoj vodi.
-
U Brzo & Fino vrhnje za kuhanje umutite jaje.
-
U posudu za pečenje slažite sve pripremljene sastojke - sloj krumpira, malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje te smjesu od povrća. Ponovite postupak dva puta i završite s krumpirom te ga prelijte preostalim Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje.
-
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko pola sata.
-
Prije posluživanja pustite da odstoji kako bi se musaka malo ohladila i stisnula.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više