VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Još uvijek nas prati blagdanska atmosfera, božićni kolačići su se pojeli i već smo ih zaboravili, a zasladiti se svakako treba. Varaždinska torta od kestena je savršena za to, lagana, a tako posebna. Sigurno ste jesenas spremili kestene u zamrzivače i sad je vrijeme da ih izvadite i ovom tortom oduševite goste i ukućane.
Sastojci
Biskvit:
-
500 g
Dukat maslaca
-
250 g
šećera u prahu
-
6
žumanjaka
-
250 g
strugane čokolade
-
150 g
brašna
-
10
bjelanjaka
Krema:
-
0,5 l
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
150 g
šećera
-
500 g
pirea od kestena
-
Biskvit:
Dukat maslac i šećer u prahu pjenasto umutite i dodajte jedan po jedan žumanjak te čokoladu koju ste prethodno sastrugali. Dobro izmiješajte.
Krema:
Čvrsto izradite Brzo & Fino vrhnje za šlag, dodajte 150 grama šećera i 500 grama pirea od kestena.
Ostavite malo izrađenog šlaga za dekoriranje torte.
-
Napravite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka. Dodajte brašno u smjesu te snijeg i sve lagano izmiješajte.
-
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu.
-
Pecite na 160 °C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom je li pečena, čačkalica mora biti suha kad je izvadite)
-
Kad je torta pečena, ostavite je u kalupu da se ohladi, najbolje preko noći. Izvadite je iz kalupa, prerežite na dva dijela biskvit te nadjenite kremom.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više