VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Još uvijek nas prati blagdanska atmosfera, božićni kolačići su se pojeli i već smo ih zaboravili, a zasladiti se svakako treba. Varaždinska torta od kestena je savršena za to, lagana, a tako posebna. Sigurno ste jesenas spremili kestene u zamrzivače i sad je vrijeme da ih izvadite i ovom tortom oduševite goste i ukućane.
Sastojci
Biskvit:
-
500 g
Dukat maslaca
-
250 g
šećera u prahu
-
6
žumanjaka
-
250 g
strugane čokolade
-
150 g
brašna
-
10
bjelanjaka
Krema:
-
0,5 l
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
150 g
šećera
-
500 g
pirea od kestena
-
Biskvit:
Dukat maslac i šećer u prahu pjenasto umutite i dodajte jedan po jedan žumanjak te čokoladu koju ste prethodno sastrugali. Dobro izmiješajte.
Krema:
Čvrsto izradite Brzo & Fino vrhnje za šlag, dodajte 150 grama šećera i 500 grama pirea od kestena.
Ostavite malo izrađenog šlaga za dekoriranje torte.
-
Napravite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka. Dodajte brašno u smjesu te snijeg i sve lagano izmiješajte.
-
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu.
-
Pecite na 160 °C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom je li pečena, čačkalica mora biti suha kad je izvadite)
-
Kad je torta pečena, ostavite je u kalupu da se ohladi, najbolje preko noći. Izvadite je iz kalupa, prerežite na dva dijela biskvit te nadjenite kremom.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više