VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Još uvijek nas prati blagdanska atmosfera, božićni kolačići su se pojeli i već smo ih zaboravili, a zasladiti se svakako treba. Varaždinska torta od kestena je savršena za to, lagana, a tako posebna. Sigurno ste jesenas spremili kestene u zamrzivače i sad je vrijeme da ih izvadite i ovom tortom oduševite goste i ukućane.
Sastojci
Biskvit:
-
500 g
Dukat maslaca
-
250 g
šećera u prahu
-
6
žumanjaka
-
250 g
strugane čokolade
-
150 g
brašna
-
10
bjelanjaka
Krema:
-
0,5 l
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
150 g
šećera
-
500 g
pirea od kestena
-
Biskvit:
Dukat maslac i šećer u prahu pjenasto umutite i dodajte jedan po jedan žumanjak te čokoladu koju ste prethodno sastrugali. Dobro izmiješajte.
Krema:
Čvrsto izradite Brzo & Fino vrhnje za šlag, dodajte 150 grama šećera i 500 grama pirea od kestena.
Ostavite malo izrađenog šlaga za dekoriranje torte.
-
Napravite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka. Dodajte brašno u smjesu te snijeg i sve lagano izmiješajte.
-
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu.
-
Pecite na 160 °C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom je li pečena, čačkalica mora biti suha kad je izvadite)
-
Kad je torta pečena, ostavite je u kalupu da se ohladi, najbolje preko noći. Izvadite je iz kalupa, prerežite na dva dijela biskvit te nadjenite kremom.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više