VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Još uvijek nas prati blagdanska atmosfera, božićni kolačići su se pojeli i već smo ih zaboravili, a zasladiti se svakako treba. Varaždinska torta od kestena je savršena za to, lagana, a tako posebna. Sigurno ste jesenas spremili kestene u zamrzivače i sad je vrijeme da ih izvadite i ovom tortom oduševite goste i ukućane.
Sastojci
Biskvit:
-
500 g
Dukat maslaca
-
250 g
šećera u prahu
-
6
žumanjaka
-
250 g
strugane čokolade
-
150 g
brašna
-
10
bjelanjaka
Krema:
-
0,5 l
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
150 g
šećera
-
500 g
pirea od kestena
-
Biskvit:
Dukat maslac i šećer u prahu pjenasto umutite i dodajte jedan po jedan žumanjak te čokoladu koju ste prethodno sastrugali. Dobro izmiješajte.
Krema:
Čvrsto izradite Brzo & Fino vrhnje za šlag, dodajte 150 grama šećera i 500 grama pirea od kestena.
Ostavite malo izrađenog šlaga za dekoriranje torte.
-
Napravite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka. Dodajte brašno u smjesu te snijeg i sve lagano izmiješajte.
-
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu.
-
Pecite na 160 °C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom je li pečena, čačkalica mora biti suha kad je izvadite)
-
Kad je torta pečena, ostavite je u kalupu da se ohladi, najbolje preko noći. Izvadite je iz kalupa, prerežite na dva dijela biskvit te nadjenite kremom.
Recept: Forking Croatia
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više