VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Uštipci od luka s umakom od Dukatosa za pripremu jela
Uštipci od luka neobično su ukusni i jednostavni za pripremu. Hrskavi izvana, a sočni iznutra, odlično su predjelo ili grickalica. Druga zvijezda ovog recepta osvježavajući je umak s Dukatosom za pripremu jela, koji izvrsno nadopunjuje uštipke, a možete ga koristiti kao „umakalicu“ i za druga pržena jela.
Sastojci
Za umak
-
1 žličica
sjemenki gorušice
-
1 žličica
sjemenki kumina
-
1/2 žličice
sjemenki korijandra
-
1 manja vezica
peršina
-
5-6 listića
mente
-
200 g
Dukatosa za pripremu jela
-
Prstohvat
soli
-
1/4
limete
Za uštipke od luka
-
2 male glavice
luka
-
80 g
glatkog brašna
-
20 g
kukuruznog brašna
-
1/2 žličice
praška za pecivo
-
2 žličice
nasjeckanog kopra
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
ilija
-
100 ml
hladne vode
-
Po potrebi
ulje za prženje
-
Za umak:
Na suhoj tavi tostirajte sjemenke gorušice, kumina i korijandra. Kada počnu pucketati, maknite ih s vatre i prebacite u sjeckalicu pa ih sameljite.
U sjeckalicu dodajte peršin i mentu i sve nastavite mljeti dok se ne pretvori u pastu.
Dodajte Dukatos za pripremu jela i sve još kratko izmiješajte kako bi se povezalo u glatki umak.
Na kraju umak začinite solju i sokom od ¼ limete pa spremite u hladnjak do posluživanja. -
Za uštipke:
Luk ogulite i narežite na tanke polumjesece. Stavite ga u zdjelicu i prelijte hladnom vodom kako bi ostao hrskav.
U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo. Dodajte kopar, sol, čili i hladnu vodu pa sve energično izmiješajte u glatko i gusto tijesto.
Narezani luk dobro ocijedite i ubacite u tijesto. Sve izmiješajte i ostavite pola sata u hladnjaku.
U velikoj dubokoj tavi zagrijte oko 5 cm ulja za prženje.
Žlicom grabite hrpice ohlađenog tijesta s lukom pa svaku hrpicu pažljivo spustite u zagrijano ulje.
Pržite oko 2 minute pa ih preokrenite i nastavite pržiti još 2 minute ili dok ne uhvate zlatnu boju.
Pržene uštipke ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz pripremljeni umak od Dukatosa za pripremu jela.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više