VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Uštipci od luka s umakom od Dukatosa za pripremu jela
Uštipci od luka neobično su ukusni i jednostavni za pripremu. Hrskavi izvana, a sočni iznutra, odlično su predjelo ili grickalica. Druga zvijezda ovog recepta osvježavajući je umak s Dukatosom za pripremu jela, koji izvrsno nadopunjuje uštipke, a možete ga koristiti kao „umakalicu“ i za druga pržena jela.
Sastojci
Za umak
-
1 žličica
sjemenki gorušice
-
1 žličica
sjemenki kumina
-
1/2 žličice
sjemenki korijandra
-
1 manja vezica
peršina
-
5-6 listića
mente
-
200 g
Dukatosa za pripremu jela
-
Prstohvat
soli
-
1/4
limete
Za uštipke od luka
-
2 male glavice
luka
-
80 g
glatkog brašna
-
20 g
kukuruznog brašna
-
1/2 žličice
praška za pecivo
-
2 žličice
nasjeckanog kopra
-
1/2 žličice
soli
-
1/2 žličice
ilija
-
100 ml
hladne vode
-
Po potrebi
ulje za prženje
-
Za umak:
Na suhoj tavi tostirajte sjemenke gorušice, kumina i korijandra. Kada počnu pucketati, maknite ih s vatre i prebacite u sjeckalicu pa ih sameljite.
U sjeckalicu dodajte peršin i mentu i sve nastavite mljeti dok se ne pretvori u pastu.
Dodajte Dukatos za pripremu jela i sve još kratko izmiješajte kako bi se povezalo u glatki umak.
Na kraju umak začinite solju i sokom od ¼ limete pa spremite u hladnjak do posluživanja. -
Za uštipke:
Luk ogulite i narežite na tanke polumjesece. Stavite ga u zdjelicu i prelijte hladnom vodom kako bi ostao hrskav.
U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo. Dodajte kopar, sol, čili i hladnu vodu pa sve energično izmiješajte u glatko i gusto tijesto.
Narezani luk dobro ocijedite i ubacite u tijesto. Sve izmiješajte i ostavite pola sata u hladnjaku.
U velikoj dubokoj tavi zagrijte oko 5 cm ulja za prženje.
Žlicom grabite hrpice ohlađenog tijesta s lukom pa svaku hrpicu pažljivo spustite u zagrijano ulje.
Pržite oko 2 minute pa ih preokrenite i nastavite pržiti još 2 minute ili dok ne uhvate zlatnu boju.
Pržene uštipke ocijedite na kuhinjskom ubrusu i odmah poslužite uz pripremljeni umak od Dukatosa za pripremu jela.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više