Recept - Desert

Uskršnja panna cotta

Naša Brzo & Fino panna cotta kremasta je, ukusna i, što je najvažnije, vrlo jednostavna za pripremu. Savršenom okusu pravog vrhnja ne treba ništa dodavati, ali zato je možete ukrasiti tostiranim kokosom koji će izgledom asocirati na slamu i pokojim čokoladnim jajetom za pravi uskršnji dojam.

Sastojci

  • 1 kg
    Brzo & Fino kreme panna cotta
  • 100 g
    ribanog kokosa (kokosovog brašna)
  • 24
    mala čokoladna jaja

  • Panna cottu prebacite iz tetrapaka u manji lonac pa je zagrijavajte nad umjerenom vatrom dok ne postane potpuno tekuća. Miješajte je i vodite računa da ne zakipi.

  • Tekuću panna cottu prelijte u pojedinačne kalupe za muffine i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

  • Dok se ona hladi, pripremite dekoracije tako da tostirate kokos na suhoj tavi.

  • Kada kokos postane nježno zlatne boje, maknite ga s vatre.

  • Ohlađene panna cotte pažljivo prebacite na tanjuriće za serviranje.

  • Svaku posipajte tostiranim kokosom i stavite po jedno ili dva čokoladna jaja. Po želji možete dodati i koji jestivi cvjetić.

  • Ovako dekoriranu panna cottu odmah poslužite.