VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Trgana piletina s cheddarom
Sendviči s polako pečenim trganim mesom pravi su hit festivala ulične hrane, a uz naš recept možete ih pripremati i kod kuće. Meso smo omotali tortiljama i obilato posipali ribanim President cheddarom – i dobili pobjedničku kombinaciju.
Sastojci
Za trganu piletinu
-
2 žlice
maslinova ulja
-
500 g
filea pilećih prsa
-
1 glavica
luka, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, zgnječen
-
200 ml
pasirane rajčice
-
1 žlica
meda
-
1 žličica
mljevenog kumina
-
1 žličica
sjemenki korijandra
-
1 žličica
sjemenki gorušice
-
1 žličica
dimljene ljute paprike
-
1/2 žličice
mljevenog đumbira
-
200 ml
pilećeg temeljca (ili vode)
-
Po želji
sol i papar
Za posluživanje
-
8
tortilja
-
200 g
President cheddara mladog ili zrelog, naribanog
-
10
cherry račjica, narezanih
-
2
avokada, narezana
-
Po želji
miješana salata
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite pileća prsa nekoliko minuta sa svake strane kako bi uhvatila koricu.
-
Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
-
U istoj tavi pirjajte sitno nasjeckani luk, a kad potpuno omekša, dodajte češnjak i nastavite pirjati još 3 – 4 minute.
-
Dodajte pasiranu rajčicu, med, kumin, dimljenu papriku, đumbir, sol i papar. Sve dobro pomiješajte pa dodajte i temeljac te pustite da zakuha.
-
Smanjite vatru, vratite prepečenu piletinu u umak, još jednom promiješajte, poklopite i kuhajte tako na laganoj vatri oko sat vremena.
-
Nakon sat vremena provjerite meso - ako se na dodir vilicom raspada, gotovo je. Ako se ne raspada, kuhajte još kratko. Gotovu piletinu maknite s vatre i natrgajte uz pomoć dvije vilice pa sve dobro izmiješajte kako bi se meso i umak proželi.
-
Tortilje lagano zagrijte na suhoj tavi ili u pećnici pa ih omotajte kuhinjskom krpom kako bi ostale mekane i savitljive.
-
Uzimajte jednu po jednu tortilju, na dno svake stavite po dvije žlice trgane piletine. Dodajte narezane rajčice, avokado i salatu pa sve posipajte naribanim sirom President cheddar. Pažljivo zamotajte tortilje i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više