VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Trgana piletina s cheddarom
Sendviči s polako pečenim trganim mesom pravi su hit festivala ulične hrane, a uz naš recept možete ih pripremati i kod kuće. Meso smo omotali tortiljama i obilato posipali ribanim President cheddarom – i dobili pobjedničku kombinaciju.
Sastojci
Za trganu piletinu
-
2 žlice
maslinova ulja
-
500 g
filea pilećih prsa
-
1 glavica
luka, nasjeckana
-
1 režanj
češnjaka, zgnječen
-
200 ml
pasirane rajčice
-
1 žlica
meda
-
1 žličica
mljevenog kumina
-
1 žličica
sjemenki korijandra
-
1 žličica
sjemenki gorušice
-
1 žličica
dimljene ljute paprike
-
1/2 žličice
mljevenog đumbira
-
200 ml
pilećeg temeljca (ili vode)
-
Po želji
sol i papar
Za posluživanje
-
8
tortilja
-
200 g
President cheddara mladog ili zrelog, naribanog
-
10
cherry račjica, narezanih
-
2
avokada, narezana
-
Po želji
miješana salata
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite pileća prsa nekoliko minuta sa svake strane kako bi uhvatila koricu.
-
Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
-
U istoj tavi pirjajte sitno nasjeckani luk, a kad potpuno omekša, dodajte češnjak i nastavite pirjati još 3 – 4 minute.
-
Dodajte pasiranu rajčicu, med, kumin, dimljenu papriku, đumbir, sol i papar. Sve dobro pomiješajte pa dodajte i temeljac te pustite da zakuha.
-
Smanjite vatru, vratite prepečenu piletinu u umak, još jednom promiješajte, poklopite i kuhajte tako na laganoj vatri oko sat vremena.
-
Nakon sat vremena provjerite meso - ako se na dodir vilicom raspada, gotovo je. Ako se ne raspada, kuhajte još kratko. Gotovu piletinu maknite s vatre i natrgajte uz pomoć dvije vilice pa sve dobro izmiješajte kako bi se meso i umak proželi.
-
Tortilje lagano zagrijte na suhoj tavi ili u pećnici pa ih omotajte kuhinjskom krpom kako bi ostale mekane i savitljive.
-
Uzimajte jednu po jednu tortilju, na dno svake stavite po dvije žlice trgane piletine. Dodajte narezane rajčice, avokado i salatu pa sve posipajte naribanim sirom President cheddar. Pažljivo zamotajte tortilje i odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više