VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Nijedan blagdanski stol nije potpun bez raskošne torte. U sezoni jagoda jedino je ispravno da one budu njen glavni sastojak. Kako ova torta ne bi bila predvidljiva u njoj se krije puno badema te mirisnog začina tonka.
Sastojci
Sastojci a biskvit
-
3
bjelanjka
-
15 g
šećera
-
prstohvat
soli
-
100 g
mljevenih badema
-
100 g
šećera u prahu
-
3
cijela jaja
-
30 g
brašna
-
30 g
Dukat maslaca, otopljenog
Za kremu
-
300 ml
Dukat punomasnog mlijeka
-
na vrh noža
šećera
-
50 g
ribanog zrna tonke
-
50 g
šećera
-
3
žumanjka
-
30 g
gustina
-
prstohvat
soli
-
100 g
Dukat maslaca
Sastojci za slaganje i premazivanje torte
-
300 g
jagoda, narezanih
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
PRIPREMA BISKVITA
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Mali kalup za tortu, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
-
Tucite bjelanjke električnim mikserom dok se ne počnu pjeniti, ali da i dalje ostanu mekani.
-
Dodajte šećer, jednu po jednu žličicu i svaki put dobro izmiješajte mikserom.
-
Pokrijte prozirnom folijom i stavite sa strane.
-
Pomiješajte bademe i šećer u prahu u drugoj zdjeli pa dodajte cijela jaja. Miješajte 3 – 4 minute mikserom dok se ne udvostruči volumen.
-
Umiješajte brašno, potom nježno umiješajte tučene bjelanjke u nekoliko dodavanja. Lagano, po rubu posude, ulijte Dukat maslac i umiješajte.
-
Izlijte smjesu na pripremljeni lim i pecite 35 – 40 minuta, dok ne uhvati zlatnu boju i čačkalica kojom isprobavate tijesto iz njega ne izađe čista.
-
Izvadite iz pećnice, ohladite i izrežite na tri jednaka dijela.
-
PRIPREMA KREME
Pomiješajte Dukat mlijeko i naribano zrno tonke u loncu debljeg dna te zagrijte do točke vrenja pa maknite s vatre.
-
Dok se mlijeko grije, u zdjelici pomiješajte žumanjke, šećer, sol i gustin te sve dobro izmiješajte. Dodajte i 4 – 5 žlica mlijeka koje se zagrijalo.
-
Ulijte mješavinu jaja u zagrijano mlijeko te sve snažno miješajte pjenjačom, nad laganom vatrom dok se ne krene zgušnjavati. Pažljivo miješajte kako krema ne bi zagorjela na dnu.
-
Kad se krema zgusne maknite je s vatre, prebacite u zdjelu te prekrijte prozirnom folijom. Dobro je ohladite.
-
Dukat maslac sobne temperature izmiješajte električnim mikserom da postane pjenast.
-
Spojite ohlađenu kremu i maslac miješajući električnim mikserom na srednjoj brzini.
-
SLAGANJE I ARANŽIRANJE TORTE
Prvu od tri biskvitne kore stavite na tanjur za posluživanje, a oko nje stavite obruč za torte. Premažite prvu koru polovicom žute kreme te po njoj poslažite dio narezanih jagoda. Premažite i jagode s malo kreme. Zatim sve prekrijte s drugom biskvitnom korom.
-
Drugu koru premažite ostalom kremom pa i na nju poslažite narezane jagode kao i kod prve kore. Prekrijte sve trećom biskvitnom korom.
-
Odložite tortu u hladnjak barem pola sata kako bi se krema dobro stegnula.
-
Ohlađenu tortu izvadite iz hladnjaka, pažljivo odstranite obruč za torte pa je cijelu premažite tučenim Brzo & Fino šlagom. Možete je premazati u debljem sloju ili je naprosto ostaviti 'golu'.
-
Na vrh poslažite nekoliko cijelih jagoda. Ili poslažite narezane jagode u nekom zgodnom uzorku.
-
Do posluživanja tortu čuvajte u hladnjaku.
Recept: Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više