VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Nijedan blagdanski stol nije potpun bez raskošne torte. U sezoni jagoda jedino je ispravno da one budu njen glavni sastojak. Kako ova torta ne bi bila predvidljiva u njoj se krije puno badema te mirisnog začina tonka.
Sastojci
Sastojci a biskvit
-
3
bjelanjka
-
15 g
šećera
-
prstohvat
soli
-
100 g
mljevenih badema
-
100 g
šećera u prahu
-
3
cijela jaja
-
30 g
brašna
-
30 g
Dukat maslaca, otopljenog
Za kremu
-
300 ml
Dukat punomasnog mlijeka
-
na vrh noža
šećera
-
50 g
ribanog zrna tonke
-
50 g
šećera
-
3
žumanjka
-
30 g
gustina
-
prstohvat
soli
-
100 g
Dukat maslaca
Sastojci za slaganje i premazivanje torte
-
300 g
jagoda, narezanih
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
PRIPREMA BISKVITA
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Mali kalup za tortu, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje.
-
Tucite bjelanjke električnim mikserom dok se ne počnu pjeniti, ali da i dalje ostanu mekani.
-
Dodajte šećer, jednu po jednu žličicu i svaki put dobro izmiješajte mikserom.
-
Pokrijte prozirnom folijom i stavite sa strane.
-
Pomiješajte bademe i šećer u prahu u drugoj zdjeli pa dodajte cijela jaja. Miješajte 3 – 4 minute mikserom dok se ne udvostruči volumen.
-
Umiješajte brašno, potom nježno umiješajte tučene bjelanjke u nekoliko dodavanja. Lagano, po rubu posude, ulijte Dukat maslac i umiješajte.
-
Izlijte smjesu na pripremljeni lim i pecite 35 – 40 minuta, dok ne uhvati zlatnu boju i čačkalica kojom isprobavate tijesto iz njega ne izađe čista.
-
Izvadite iz pećnice, ohladite i izrežite na tri jednaka dijela.
-
PRIPREMA KREME
Pomiješajte Dukat mlijeko i naribano zrno tonke u loncu debljeg dna te zagrijte do točke vrenja pa maknite s vatre.
-
Dok se mlijeko grije, u zdjelici pomiješajte žumanjke, šećer, sol i gustin te sve dobro izmiješajte. Dodajte i 4 – 5 žlica mlijeka koje se zagrijalo.
-
Ulijte mješavinu jaja u zagrijano mlijeko te sve snažno miješajte pjenjačom, nad laganom vatrom dok se ne krene zgušnjavati. Pažljivo miješajte kako krema ne bi zagorjela na dnu.
-
Kad se krema zgusne maknite je s vatre, prebacite u zdjelu te prekrijte prozirnom folijom. Dobro je ohladite.
-
Dukat maslac sobne temperature izmiješajte električnim mikserom da postane pjenast.
-
Spojite ohlađenu kremu i maslac miješajući električnim mikserom na srednjoj brzini.
-
SLAGANJE I ARANŽIRANJE TORTE
Prvu od tri biskvitne kore stavite na tanjur za posluživanje, a oko nje stavite obruč za torte. Premažite prvu koru polovicom žute kreme te po njoj poslažite dio narezanih jagoda. Premažite i jagode s malo kreme. Zatim sve prekrijte s drugom biskvitnom korom.
-
Drugu koru premažite ostalom kremom pa i na nju poslažite narezane jagode kao i kod prve kore. Prekrijte sve trećom biskvitnom korom.
-
Odložite tortu u hladnjak barem pola sata kako bi se krema dobro stegnula.
-
Ohlađenu tortu izvadite iz hladnjaka, pažljivo odstranite obruč za torte pa je cijelu premažite tučenim Brzo & Fino šlagom. Možete je premazati u debljem sloju ili je naprosto ostaviti 'golu'.
-
Na vrh poslažite nekoliko cijelih jagoda. Ili poslažite narezane jagode u nekom zgodnom uzorku.
-
Do posluživanja tortu čuvajte u hladnjaku.
Recept: Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više