VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Budući da Irska ima dugu tradiciju proizvodnje najfinijeg piva, za očekivati je bilo da će se ono često upotrebljavati u kulinarskim delicijama.
Sastojci
-
250ml
Guinness piva
-
250g
Dukat maslaca
-
80g
kakaa
-
200g
šećera
-
140ml
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
2
jaja
-
1
vanilin šećer
-
270g
svenamjenskog brašna
-
2 i pol žličice
sode bikarbone
Krema
-
300g
Galbani mascarponea
-
100g
šećera u prahu
-
130ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Truffle od piva i čokolade za ukras
-
100ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
200g
tamne čokolade
-
30ml
Guinness piva
-
za valjanje
kakao
Našoj čokoladnoj torti s Guinnessom, uz njenu punoću, najviše odgovara svilenkasta krema s Galbani mascarponeom. Savršeno iznenađenje za posebne prilike!
KULINARSKI SAVJET: Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
Pećnicu zagrijte na 175 °C, a kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje.
-
Za biskvit u tavi zagrijte pivo, dodajte mu maslac narezan na kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Skinite s vatre i u smjesu umiješajte kakao i šećer te jaja koja ste razmutili s vrhnjem za šlag.
-
Brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer promiješajte pa dodajte u gornju smjesu. Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena. Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
U međuvremenu napravite truffle od čokolade i piva tako da zagrijete pivo i vrhnje za šlag do vrenja te time zalijete čokoladu natrganu na sitne komade. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pospremite je u hladnjak da se stisne pa malom žlicom oblikujte truffle koje uvaljajte u kakao.
-
Kada se biskvit potpuno ohladio prerežite ga napola i filajte kremom od Galbani mascarponea koju ste napravili tako da sve sastojke za kremu stavite u posudu i mikserom izradite do konzistencije koja je maziva, a ne curi.
-
Tortu ukrasite trufflima od čokolade i piva.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više