VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Budući da Irska ima dugu tradiciju proizvodnje najfinijeg piva, za očekivati je bilo da će se ono često upotrebljavati u kulinarskim delicijama.
Sastojci
-
250ml
Guinness piva
-
250g
Dukat maslaca
-
80g
kakaa
-
200g
šećera
-
140ml
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
2
jaja
-
1
vanilin šećer
-
270g
svenamjenskog brašna
-
2 i pol žličice
sode bikarbone
Krema
-
300g
Galbani mascarponea
-
100g
šećera u prahu
-
130ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Truffle od piva i čokolade za ukras
-
100ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
200g
tamne čokolade
-
30ml
Guinness piva
-
za valjanje
kakao
Našoj čokoladnoj torti s Guinnessom, uz njenu punoću, najviše odgovara svilenkasta krema s Galbani mascarponeom. Savršeno iznenađenje za posebne prilike!
KULINARSKI SAVJET: Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
Pećnicu zagrijte na 175 °C, a kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje.
-
Za biskvit u tavi zagrijte pivo, dodajte mu maslac narezan na kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Skinite s vatre i u smjesu umiješajte kakao i šećer te jaja koja ste razmutili s vrhnjem za šlag.
-
Brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer promiješajte pa dodajte u gornju smjesu. Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena. Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
U međuvremenu napravite truffle od čokolade i piva tako da zagrijete pivo i vrhnje za šlag do vrenja te time zalijete čokoladu natrganu na sitne komade. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pospremite je u hladnjak da se stisne pa malom žlicom oblikujte truffle koje uvaljajte u kakao.
-
Kada se biskvit potpuno ohladio prerežite ga napola i filajte kremom od Galbani mascarponea koju ste napravili tako da sve sastojke za kremu stavite u posudu i mikserom izradite do konzistencije koja je maziva, a ne curi.
-
Tortu ukrasite trufflima od čokolade i piva.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više