VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Budući da Irska ima dugu tradiciju proizvodnje najfinijeg piva, za očekivati je bilo da će se ono često upotrebljavati u kulinarskim delicijama.
Sastojci
-
250ml
Guinness piva
-
250g
Dukat maslaca
-
80g
kakaa
-
200g
šećera
-
140ml
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
2
jaja
-
1
vanilin šećer
-
270g
svenamjenskog brašna
-
2 i pol žličice
sode bikarbone
Krema
-
300g
Galbani mascarponea
-
100g
šećera u prahu
-
130ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Truffle od piva i čokolade za ukras
-
100ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
200g
tamne čokolade
-
30ml
Guinness piva
-
za valjanje
kakao
Našoj čokoladnoj torti s Guinnessom, uz njenu punoću, najviše odgovara svilenkasta krema s Galbani mascarponeom. Savršeno iznenađenje za posebne prilike!
KULINARSKI SAVJET: Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
Pećnicu zagrijte na 175 °C, a kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje.
-
Za biskvit u tavi zagrijte pivo, dodajte mu maslac narezan na kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Skinite s vatre i u smjesu umiješajte kakao i šećer te jaja koja ste razmutili s vrhnjem za šlag.
-
Brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer promiješajte pa dodajte u gornju smjesu. Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena. Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
U međuvremenu napravite truffle od čokolade i piva tako da zagrijete pivo i vrhnje za šlag do vrenja te time zalijete čokoladu natrganu na sitne komade. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pospremite je u hladnjak da se stisne pa malom žlicom oblikujte truffle koje uvaljajte u kakao.
-
Kada se biskvit potpuno ohladio prerežite ga napola i filajte kremom od Galbani mascarponea koju ste napravili tako da sve sastojke za kremu stavite u posudu i mikserom izradite do konzistencije koja je maziva, a ne curi.
-
Tortu ukrasite trufflima od čokolade i piva.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više