VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Budući da Irska ima dugu tradiciju proizvodnje najfinijeg piva, za očekivati je bilo da će se ono često upotrebljavati u kulinarskim delicijama.
Sastojci
-
250ml
Guinness piva
-
250g
Dukat maslaca
-
80g
kakaa
-
200g
šećera
-
140ml
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
2
jaja
-
1
vanilin šećer
-
270g
svenamjenskog brašna
-
2 i pol žličice
sode bikarbone
Krema
-
300g
Galbani mascarponea
-
100g
šećera u prahu
-
130ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
Truffle od piva i čokolade za ukras
-
100ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
200g
tamne čokolade
-
30ml
Guinness piva
-
za valjanje
kakao
Našoj čokoladnoj torti s Guinnessom, uz njenu punoću, najviše odgovara svilenkasta krema s Galbani mascarponeom. Savršeno iznenađenje za posebne prilike!
KULINARSKI SAVJET: Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
Pećnicu zagrijte na 175 °C, a kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje.
-
Za biskvit u tavi zagrijte pivo, dodajte mu maslac narezan na kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Skinite s vatre i u smjesu umiješajte kakao i šećer te jaja koja ste razmutili s vrhnjem za šlag.
-
Brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer promiješajte pa dodajte u gornju smjesu. Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena. Biskvit možete peći i u pojedinačnim kalupima za tortice ili u kalupu za muffine.
-
U međuvremenu napravite truffle od čokolade i piva tako da zagrijete pivo i vrhnje za šlag do vrenja te time zalijete čokoladu natrganu na sitne komade. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pospremite je u hladnjak da se stisne pa malom žlicom oblikujte truffle koje uvaljajte u kakao.
-
Kada se biskvit potpuno ohladio prerežite ga napola i filajte kremom od Galbani mascarponea koju ste napravili tako da sve sastojke za kremu stavite u posudu i mikserom izradite do konzistencije koja je maziva, a ne curi.
-
Tortu ukrasite trufflima od čokolade i piva.
Recept: Cup&Cake
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više