VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Sastojci
Za biskvit
-
3
žumanjka
-
100 g
šećera
-
200 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
100 g
Galbani ricotta sira
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 žlica
ruma
-
1 žlica
ekstrakta vanilije
-
150 g
mljevenih badema
-
3
bjelanjka
-
20 g
šećera
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žlica
šećera u prahu
-
120 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
Električnim mikserom miješajte žumanjke sa 100 g šećera dok ne postanu svijetli, gusti i pjenasti.
-
Dodajte kesten-pire i Galbani ricotta sir te još jednom sve dobro izmiješajte.
-
Na kraju ručno umiješajte maslinovo ulje, rum, vaniliju i mljevene bademe.
-
U drugoj posudi miješajte bjelanjke, 20 g šećera i prstohvat soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
-
Snijeg od bjelanjka nježno umiješajte u smjesu od žumanjka i kestena.
-
Smjesu prebacite u kalup za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 50 – 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se potpuno ohladi.
-
Za kremu električnim mikserom miješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i šećer u prahu.
-
Kad šlag postane čvrst, umiješajte i kesten-pire.
-
Kremom premažite ohlađenu tortu.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više