VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Sastojci
Za biskvit
-
3
žumanjka
-
100 g
šećera
-
200 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
100 g
Galbani ricotta sira
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 žlica
ruma
-
1 žlica
ekstrakta vanilije
-
150 g
mljevenih badema
-
3
bjelanjka
-
20 g
šećera
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žlica
šećera u prahu
-
120 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
Električnim mikserom miješajte žumanjke sa 100 g šećera dok ne postanu svijetli, gusti i pjenasti.
-
Dodajte kesten-pire i Galbani ricotta sir te još jednom sve dobro izmiješajte.
-
Na kraju ručno umiješajte maslinovo ulje, rum, vaniliju i mljevene bademe.
-
U drugoj posudi miješajte bjelanjke, 20 g šećera i prstohvat soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
-
Snijeg od bjelanjka nježno umiješajte u smjesu od žumanjka i kestena.
-
Smjesu prebacite u kalup za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 50 – 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se potpuno ohladi.
-
Za kremu električnim mikserom miješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i šećer u prahu.
-
Kad šlag postane čvrst, umiješajte i kesten-pire.
-
Kremom premažite ohlađenu tortu.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više