VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Sastojci
Za biskvit
-
3
žumanjka
-
100 g
šećera
-
200 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
100 g
Galbani ricotta sira
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1 žlica
ruma
-
1 žlica
ekstrakta vanilije
-
150 g
mljevenih badema
-
3
bjelanjka
-
20 g
šećera
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
1 žlica
šećera u prahu
-
120 g
nezaslađenog kesten-pirea
-
Električnim mikserom miješajte žumanjke sa 100 g šećera dok ne postanu svijetli, gusti i pjenasti.
-
Dodajte kesten-pire i Galbani ricotta sir te još jednom sve dobro izmiješajte.
-
Na kraju ručno umiješajte maslinovo ulje, rum, vaniliju i mljevene bademe.
-
U drugoj posudi miješajte bjelanjke, 20 g šećera i prstohvat soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
-
Snijeg od bjelanjka nježno umiješajte u smjesu od žumanjka i kestena.
-
Smjesu prebacite u kalup za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 50 – 60 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
-
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite je da se potpuno ohladi.
-
Za kremu električnim mikserom miješajte Brzo & Fino vrhnje za šlag i šećer u prahu.
-
Kad šlag postane čvrst, umiješajte i kesten-pire.
-
Kremom premažite ohlađenu tortu.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kuglof s kiselim vrhnjem i komadićima čokolade
Malo koji kolač na podsjeća na blagdane toliko kao klasični, mirisni kuglof. Ovaj smo obogatili komadićima čokolade, rumom i suhim marelicama, a Brzo & Fino vrhnje tajni je sastojak koji ga čini sočnim i mekim.
Saznaj više -
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više