VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Galbani mascarpone se odlično snašao kao glavna zvijezda ove torte koja se peče u vodenoj kupelji, a poslužuje dobro ohlađena i ukrašena malinama. Slobodno dodajte i tučeno vrhnje za šlag!
Sastojci
Sastojci za kalup promjera 24 cm
-
500 g
Galbani mascarponea
-
6
jaja
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
60 g
Dukat maslaca (sobne temperature)
-
150 g
šećera (50 g + 100 g)
-
2 žličice
ekstrakta ili arome vanilje
-
2 žlice
limunova soka
-
100 g
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
Za ukrašavanje
-
po želji
svježih malina
-
malo
šećera u prahu
KULINARSKI SAVJET: Kalup dobro omotajte aluminijskom folijom kako bi spriječili ulazak vode u kalup budući da se ova torta peče u vodenoj kupelji te tijekom pečenja ne otvarajte pećnicu.
-
Prvo pripremite kalup. Kalup s odvojivim dnom namažite maslacem pa na dno stavite papir za pečenje. Papirom za pečenje obložite i stranice kalupa tako da ostavite 10 cm papira u visinu jer će torta tijekom pečenja narasti. Potom kalup s donje strane obložite aluminijskom folijom i to u više slojeva budući da će se torta peći u vodenoj kupelji, a folija sprječava ulazak vode u kalup.
-
U duboku zdjelu stvite mascarpone i 50 g šećera pa dobro izradite mikserom. Dodajte na kockice narezan maslac i vaniliju pa nastavite miksati. Potom dodajte vrhnje za šlag i sok od limuna pa miksajte još 2-3 minute.
-
Žumanjke odvojite od bjelanjaka, a bjelanjke stavite u hladnjak. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
-
Smjesi od sira dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miksanje i na kraju prosijavajući dodajte brašno koje ste izmiješali s praškom za pecivo. Miksajte još minutu-dvije.
-
Mikserom izradite bjelanjke. Kad se počnu pjeniti dodajte im u par navrata preostalih 100 g šećera. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šaum ili meringu.
-
zrađene bjelanjke dodajte smjesi od sira; prvo dodajte 1/3 smjese, pa je lagano izmiksajte. Zatim dodajte i ostatak kojeg umiješajte špatulom. Miješajte dok se smjesa lijepo ne sjedini.
-
Smjesu prebacite u pripremljen kalup kojeg smjesite u dublji pleh, sve zajedno stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 150 stupnjeva (ventilacija). U širi pleh nalijte 1,5 l vruće vode (voda treba doći do polovine kalupa).
-
Tortu pecite 75 minuta na 150 stupnjeva i ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja. Pečenu tortu izvadite iz pećnice, kalup s tortom izvadite iz vode, skinite aluminijsku foliju i stavite na rešetku da se ohladi.
-
Nakon 15 minuta odvojite obruč kalupa i skinite papir za pečenje. Ostavite tortu na rešetki da se potpuno ohladi, a onda je stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
-
Ohlađenu tortu posipajte šećerom u prahu i ukrasite svježim malinama.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Cantuccini s bademima i suhim voćem
Cantuccnii, poznati još kao cantucci ili biscotti, tradicionalni su talijanski hrskavi keksi iz toskanskog grada Prata. Obično se poslužuju uz desertno vino, ali isto su tako fini uz šalicu toplog mlijeka. U pravilu se pripremaju samo od badema, no nećete pogriješiti ako im dodate suho voće ili dio badema zamijenite pistacijama ili lješnjacima.
Saznaj više -
Recept
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Saznaj više -
Recept
Namaz od grahorica s vrhnjem i vrganjima
Namazi su omiljeni dodatak svakom druženju. Brzo su gotovi i mogu se pripremiti unaprijed - zašto onda ne biste isprobali i koju novu kombinaciju? Mi smo se odlučili za bijeli grah, slanutak i suhe vrganje, a kako bi namaz bio još kremastiji, zaokružili smo ga Domaćim kiselim vrhnjem.
Saznaj više -
Recept
Torta od ricotte i kestena
Sezona kestena je na vrhuncu pa ih treba iskoristiti u omiljenim kolačima i slasticama. U ovoj ukusnoj torti s ricotta sirom i kestenom nema brašna i upravo zbog toga je nevjerojatno sočna. Postala je naš jesenski favorit.
Saznaj više