VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Galbani mascarpone se odlično snašao kao glavna zvijezda ove torte koja se peče u vodenoj kupelji, a poslužuje dobro ohlađena i ukrašena malinama. Slobodno dodajte i tučeno vrhnje za šlag!
Sastojci
Sastojci za kalup promjera 24 cm
-
500 g
Galbani mascarponea
-
6
jaja
-
200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
60 g
Dukat maslaca (sobne temperature)
-
150 g
šećera (50 g + 100 g)
-
2 žličice
ekstrakta ili arome vanilje
-
2 žlice
limunova soka
-
100 g
glatkog brašna
-
2 žličice
praška za pecivo
Za ukrašavanje
-
po želji
svježih malina
-
malo
šećera u prahu
KULINARSKI SAVJET: Kalup dobro omotajte aluminijskom folijom kako bi spriječili ulazak vode u kalup budući da se ova torta peče u vodenoj kupelji te tijekom pečenja ne otvarajte pećnicu.
-
Prvo pripremite kalup. Kalup s odvojivim dnom namažite maslacem pa na dno stavite papir za pečenje. Papirom za pečenje obložite i stranice kalupa tako da ostavite 10 cm papira u visinu jer će torta tijekom pečenja narasti. Potom kalup s donje strane obložite aluminijskom folijom i to u više slojeva budući da će se torta peći u vodenoj kupelji, a folija sprječava ulazak vode u kalup.
-
U duboku zdjelu stvite mascarpone i 50 g šećera pa dobro izradite mikserom. Dodajte na kockice narezan maslac i vaniliju pa nastavite miksati. Potom dodajte vrhnje za šlag i sok od limuna pa miksajte još 2-3 minute.
-
Žumanjke odvojite od bjelanjaka, a bjelanjke stavite u hladnjak. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo.
-
Smjesi od sira dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miksanje i na kraju prosijavajući dodajte brašno koje ste izmiješali s praškom za pecivo. Miksajte još minutu-dvije.
-
Mikserom izradite bjelanjke. Kad se počnu pjeniti dodajte im u par navrata preostalih 100 g šećera. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šaum ili meringu.
-
zrađene bjelanjke dodajte smjesi od sira; prvo dodajte 1/3 smjese, pa je lagano izmiksajte. Zatim dodajte i ostatak kojeg umiješajte špatulom. Miješajte dok se smjesa lijepo ne sjedini.
-
Smjesu prebacite u pripremljen kalup kojeg smjesite u dublji pleh, sve zajedno stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 150 stupnjeva (ventilacija). U širi pleh nalijte 1,5 l vruće vode (voda treba doći do polovine kalupa).
-
Tortu pecite 75 minuta na 150 stupnjeva i ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja. Pečenu tortu izvadite iz pećnice, kalup s tortom izvadite iz vode, skinite aluminijsku foliju i stavite na rešetku da se ohladi.
-
Nakon 15 minuta odvojite obruč kalupa i skinite papir za pečenje. Ostavite tortu na rešetki da se potpuno ohladi, a onda je stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
-
Ohlađenu tortu posipajte šećerom u prahu i ukrasite svježim malinama.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više