VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo je lagana, osvježavajuća torta od sira koja se ne peče pa je dobar izbor u danima kada paljenje pećnice nije poželjno. Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena, ali tortu prije posluživanja treba dobro ohladiti.
Sastojci
Podloga
-
200g
Petit Beurre keksa
-
120g
maslaca
-
2 žlice
šećera
-
1/4 žličice
cimeta
Krema od Riccote
-
500g
Galbani Ricotte
-
150g
šećera u prahu
-
1 limun
sok i naribana korica
-
10g
burbon vanilin šećera
-
300 ml
vrhnja za šlag
-
1 vrećica
želatine
Preljev od borovnica
-
100g
borovnica
-
1 žlica
šećera
-
2 žlice
vode
Preljev od malina
-
100g
malina
-
1 žlica
šećera
-
2 žlice
vode
Najbolje je ako nam torta može prenoćiti u hladnjaku, a ako to nije moguće, 4-5 sati hlađenja bit će dovoljno. Galbani Ricotta, kremasta i nježna, idealna je za ovu ljetnu slasticu.
-
Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Smjesu lagano utisnite u kalup za tortu promjera 24 cm. Stavite u hladnjak.
-
Pripremite voćne preljeve – borovnicama dodajte šećer i vodu pa stavite na vatru i kuhajte par minuta, lagano zgnječite vilicom pa još kratko kuhajte. Maknite s vatre i ispasirajte kroz sitno sito. Po potrebi, ako je umak prerijedak, vratite na vatru pa još kratko ukuhavajte. Isto ponovite i s malinama. Ostavite preljeve da se hlade na sobnoj temperaturi.
-
Pripremite kremu – ricottu izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte burbon vanilin šećer, limunov sok i naribanu koricu i sve još dobro promiješajte.
-
Polovicu vrhnja za šlag izmiksajte i dodajte u kremu, a preostalih 150 ml stavite u lončić, zagrijte i dodajte želatinu koju ste ranije pripremili prema uputama na vrećici. Kada se želatina otopi u vrhnju, dodajte kremi od sira i sve dobro promiješajte.
-
Kremu nanesite na podlogu od keksa, izravnajte, po kremi žličicom rasporedite nejednake „hrpice“ preljeva od malina i borovnica pa vrhom noža lagano mjestimično pomiješajte preljeve s kremom.
-
Vratite tortu u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi (4-5 sati ili preko noći).
-
Ohlađenu tortu poslužite uz preostale voćne preljeve.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više