VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovo je lagana, osvježavajuća torta od sira koja se ne peče pa je dobar izbor u danima kada paljenje pećnice nije poželjno. Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena, ali tortu prije posluživanja treba dobro ohladiti.
Sastojci
Podloga
-
200g
Petit Beurre keksa
-
120g
maslaca
-
2 žlice
šećera
-
1/4 žličice
cimeta
Krema od Riccote
-
500g
Galbani Ricotte
-
150g
šećera u prahu
-
1 limun
sok i naribana korica
-
10g
burbon vanilin šećera
-
300 ml
vrhnja za šlag
-
1 vrećica
želatine
Preljev od borovnica
-
100g
borovnica
-
1 žlica
šećera
-
2 žlice
vode
Preljev od malina
-
100g
malina
-
1 žlica
šećera
-
2 žlice
vode
Najbolje je ako nam torta može prenoćiti u hladnjaku, a ako to nije moguće, 4-5 sati hlađenja bit će dovoljno. Galbani Ricotta, kremasta i nježna, idealna je za ovu ljetnu slasticu.
-
Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Smjesu lagano utisnite u kalup za tortu promjera 24 cm. Stavite u hladnjak.
-
Pripremite voćne preljeve – borovnicama dodajte šećer i vodu pa stavite na vatru i kuhajte par minuta, lagano zgnječite vilicom pa još kratko kuhajte. Maknite s vatre i ispasirajte kroz sitno sito. Po potrebi, ako je umak prerijedak, vratite na vatru pa još kratko ukuhavajte. Isto ponovite i s malinama. Ostavite preljeve da se hlade na sobnoj temperaturi.
-
Pripremite kremu – ricottu izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte burbon vanilin šećer, limunov sok i naribanu koricu i sve još dobro promiješajte.
-
Polovicu vrhnja za šlag izmiksajte i dodajte u kremu, a preostalih 150 ml stavite u lončić, zagrijte i dodajte želatinu koju ste ranije pripremili prema uputama na vrećici. Kada se želatina otopi u vrhnju, dodajte kremi od sira i sve dobro promiješajte.
-
Kremu nanesite na podlogu od keksa, izravnajte, po kremi žličicom rasporedite nejednake „hrpice“ preljeva od malina i borovnica pa vrhom noža lagano mjestimično pomiješajte preljeve s kremom.
-
Vratite tortu u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi (4-5 sati ili preko noći).
-
Ohlađenu tortu poslužite uz preostale voćne preljeve.
Recept: COOKam i guštam
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više