VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Torta caprese s kremom od mascarponea
Torta caprese slavna je talijanska čokoladna torta s bademima i bez brašna. Neodoljivo je sočna i ukusna, a u mjesecu ljubavi savršen je desert nakon romantične večere. Priprema torte vrlo je jednostavna, a za malo svečaniji i romantičniji efekt sparili smo je s kremom od mascarponea i likera.
Sastojci
Za biskvit
-
125 g
tamne čokolade sa 70 % kakaa
-
125 g
Dukat maslaca
-
125 g
smeđeg šećera
-
125 g
fino mljevenih blanširanih badema
-
3
jaja
-
1 žlica
likera od naranče ili ruma
-
1 žličica
ekstrakta naranče
-
1/2 žličice
cimeta
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
250 g
Galbani mascarponea
-
80 g
šećera u prahu
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
2 - 3 žlice
likera od naranče ili ruma
-
Po želji
naribana čokolada za ukrašavanje
-
Za biskvit:
Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm tako da ga obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
Čokoladu nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu zdjelu i otopite je nad parom.
Kad se čokolada otopi, umiješajte maslac, šećer i mljevene bademe.
Maknite zdjelu s pare i stavite je sa strane da se sve malo ohladi.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjcima dodajte prstohvat soli i mikserom ih izradite u čvrsti snijeg. Ostavite sa strane.
Žumanjke umiješajte u ohlađenu smjesu od čokolade, maslaca i badema.
Dodajte rum, ekstrakt naranče i cimet pa sve dobro promiješajte.
Na kraju u dva - tri navrata umiješajte snijeg od bjelanjaka. Napravite to špatulom pokretima u obliku broja osam kako bi se snijeg ravnomjerno umiješao u smjesu, a opet zadržao dovoljno zraka.
Dobivenu smjesu prebacite u pripremljeni kalup za torte i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva 35 – 40 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice, pažljivo odvojite od kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. -
Za kremu:
U zdjeli pomiješajte mascarpone i šećer u prahu pa ih miksajte dok sve ne postane kremasto.
Dodajte vrhnje za šlag i nastavite s miksanjem dok se sastojci ne povežu u glatku kremu.
Na kraju umiješajte i liker po želji.
Ovako pripremljenom kremom premažite ohlađenu tortu.
Sve ukrasite naribanom čokoladom i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više