VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Torta caprese s kremom od mascarponea
Torta caprese slavna je talijanska čokoladna torta s bademima i bez brašna. Neodoljivo je sočna i ukusna, a u mjesecu ljubavi savršen je desert nakon romantične večere. Priprema torte vrlo je jednostavna, a za malo svečaniji i romantičniji efekt sparili smo je s kremom od mascarponea i likera.
Sastojci
Za biskvit
-
125 g
tamne čokolade sa 70 % kakaa
-
125 g
Dukat maslaca
-
125 g
smeđeg šećera
-
125 g
fino mljevenih blanširanih badema
-
3
jaja
-
1 žlica
likera od naranče ili ruma
-
1 žličica
ekstrakta naranče
-
1/2 žličice
cimeta
-
Prstohvat
soli
Za kremu
-
250 g
Galbani mascarponea
-
80 g
šećera u prahu
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
-
2 - 3 žlice
likera od naranče ili ruma
-
Po želji
naribana čokolada za ukrašavanje
-
Za biskvit:
Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm tako da ga obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
Čokoladu nasjeckajte pa je prebacite u vatrostalnu zdjelu i otopite je nad parom.
Kad se čokolada otopi, umiješajte maslac, šećer i mljevene bademe.
Maknite zdjelu s pare i stavite je sa strane da se sve malo ohladi.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjcima dodajte prstohvat soli i mikserom ih izradite u čvrsti snijeg. Ostavite sa strane.
Žumanjke umiješajte u ohlađenu smjesu od čokolade, maslaca i badema.
Dodajte rum, ekstrakt naranče i cimet pa sve dobro promiješajte.
Na kraju u dva - tri navrata umiješajte snijeg od bjelanjaka. Napravite to špatulom pokretima u obliku broja osam kako bi se snijeg ravnomjerno umiješao u smjesu, a opet zadržao dovoljno zraka.
Dobivenu smjesu prebacite u pripremljeni kalup za torte i sve pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva 35 – 40 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice, pažljivo odvojite od kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. -
Za kremu:
U zdjeli pomiješajte mascarpone i šećer u prahu pa ih miksajte dok sve ne postane kremasto.
Dodajte vrhnje za šlag i nastavite s miksanjem dok se sastojci ne povežu u glatku kremu.
Na kraju umiješajte i liker po želji.
Ovako pripremljenom kremom premažite ohlađenu tortu.
Sve ukrasite naribanom čokoladom i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više