VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Tjestenina u kremastom umaku od ricotte s limunom i špinatom
Tjesteninu volimo u svim kombinacijama, ali jednostavno nas oduševljava u ovom kremastom umaku od Galbani ricotte. Dodatak limunove korice i soka čini ovaj umak vrlo svježim i aromatičnim, a tu je i špinat za dnevnu dozu zelenila.
Sastojci
-
400 g
tagliatella ili tjestenine po izboru
-
250 g
Galbani ricotte
-
1
limun - sok i korica
-
Prstohvat
soli
-
Prstohvat
čilija
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckan
-
200 g
mladog špinata
-
Po ukusu
ribani tvrdi sir za posluživanje
-
U velikom loncu zagrijte puno posoljene vode do vrenja.
-
Kad voda zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte je prema uputi s pakiranja.
-
Dok se tjestenina kuha, pripremite umak tako da u zdjelici pomiješate ricottu, koricu i sok od jednog limuna, sol, čili i papar. Ovako pripremljen umak ostavite sa strane.
-
Pred kraj kuhanja tjestenine odvojite i sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala, a tjesteninu procijedite i ostavite je sa strane.
-
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja pa na njega bacite češnjak.
-
Čim češnjak zamiriše, dodajte špinat i sve energično miješajte dok špinat ne povene.
-
Dodajte sada tjesteninu i vodu od kuhanja koju ste sačuvali.
-
Sve dobro promiješajte pa na kraju prelijte i umakom od ricotte.
-
Promiješajte, maknite s vatre i odmah poslužite posipano ribanim sirom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više