VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Tjestenina u kremastom umaku od ricotte s limunom i špinatom
Tjesteninu volimo u svim kombinacijama, ali jednostavno nas oduševljava u ovom kremastom umaku od Galbani ricotte. Dodatak limunove korice i soka čini ovaj umak vrlo svježim i aromatičnim, a tu je i špinat za dnevnu dozu zelenila.
Sastojci
-
400 g
tagliatella ili tjestenine po izboru
-
250 g
Galbani ricotte
-
1
limun - sok i korica
-
Prstohvat
soli
-
Prstohvat
čilija
-
Po ukusu
svježe mljeveni papar
-
1 režanj
češnjaka, nasjeckan
-
200 g
mladog špinata
-
Po ukusu
ribani tvrdi sir za posluživanje
-
U velikom loncu zagrijte puno posoljene vode do vrenja.
-
Kad voda zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte je prema uputi s pakiranja.
-
Dok se tjestenina kuha, pripremite umak tako da u zdjelici pomiješate ricottu, koricu i sok od jednog limuna, sol, čili i papar. Ovako pripremljen umak ostavite sa strane.
-
Pred kraj kuhanja tjestenine odvojite i sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala, a tjesteninu procijedite i ostavite je sa strane.
-
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja pa na njega bacite češnjak.
-
Čim češnjak zamiriše, dodajte špinat i sve energično miješajte dok špinat ne povene.
-
Dodajte sada tjesteninu i vodu od kuhanja koju ste sačuvali.
-
Sve dobro promiješajte pa na kraju prelijte i umakom od ricotte.
-
Promiješajte, maknite s vatre i odmah poslužite posipano ribanim sirom.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više