Tjesteninu volimo u svim kombinacijama, ali jednostavno nas oduševljava u ovom kremastom umaku od Galbani ricotte. Dodatak limunove korice i soka čini ovaj umak vrlo svježim i aromatičnim, a tu je i špinat za dnevnu dozu zelenila.

Sastojci

  • 400 g
    tagliatella ili tjestenine po izboru
  • 250 g
    Galbani ricotte
  • 1
    limun - sok i korica
  • Prstohvat
    soli
  • Prstohvat
    čilija
  • Po ukusu
    svježe mljeveni papar
  • 1 režanj
    češnjaka, nasjeckan
  • 200 g
    mladog špinata
  • Po ukusu
    ribani tvrdi sir za posluživanje

  • U velikom loncu zagrijte puno posoljene vode do vrenja.

  • Kad voda zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte je prema uputi s pakiranja.

  • Dok se tjestenina kuha, pripremite umak tako da u zdjelici pomiješate ricottu, koricu i sok od jednog limuna, sol, čili i papar. Ovako pripremljen umak ostavite sa strane.

  • Pred kraj kuhanja tjestenine odvojite i sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala, a tjesteninu procijedite i ostavite je sa strane.

  • U velikoj i dubokoj tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja pa na njega bacite češnjak.

  • Čim češnjak zamiriše, dodajte špinat i sve energično miješajte dok špinat ne povene.

  • Dodajte sada tjesteninu i vodu od kuhanja koju ste sačuvali.

  • Sve dobro promiješajte pa na kraju prelijte i umakom od ricotte.

  • Promiješajte, maknite s vatre i odmah poslužite posipano ribanim sirom.