VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tjestenina s pestom i burratom
Kremasta burrata izvrsno funkcionira kao dodatak salatama, brusketama, ali i tjestenini. U kombinaciji s pennama i pestom od bosiljka i badema čini ukusan obrok koji ćete pripremiti za čas.
Sastojci
Za pesto
-
90 g
bosiljka
-
60 g
blanširanih badema
-
3 režnja
češnjaka
-
100 ml
maslinova ulja
-
100 g
Sirela Ribanca
-
Prstohvat
soli
Za tjesteninu
-
400 g
tjestenine penne rigate
-
Žličica
soli
-
300 g
Galbani burrate
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
Po želji
krupna morska sol
-
Bosiljak operite i ubacite ga u multipraktik ili blender, dodajte bademe i češnjak pa sve sameljite u pastu.
-
U tankom mlazu dolijevajte maslinovo ulje neprestano miješajući.
-
Na kraju ručno umiješajte ribani sir te po želji okus doradite s malo soli.
-
Tjesteninu kuhajte u većoj količini slane vode, kada postane al dente maknite je s vatre i procijedite.
-
Kuhanoj tjestenini dodajte pripremljeni pesto i sve dobro pomiješajte.
-
Razdijelite tjesteninu pa joj dodajte burratu.
-
Popaprite i pokapajte maslinovim uljem pa odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više