VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tjestenina s pestom i burratom
Kremasta burrata izvrsno funkcionira kao dodatak salatama, brusketama, ali i tjestenini. U kombinaciji s pennama i pestom od bosiljka i badema čini ukusan obrok koji ćete pripremiti za čas.
Sastojci
Za pesto
-
90 g
bosiljka
-
60 g
blanširanih badema
-
3 režnja
češnjaka
-
100 ml
maslinova ulja
-
100 g
Sirela Ribanca
-
Prstohvat
soli
Za tjesteninu
-
400 g
tjestenine penne rigate
-
Žličica
soli
-
300 g
Galbani burrate
-
1 žlica
maslinova ulja
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
Po želji
krupna morska sol
-
Bosiljak operite i ubacite ga u multipraktik ili blender, dodajte bademe i češnjak pa sve sameljite u pastu.
-
U tankom mlazu dolijevajte maslinovo ulje neprestano miješajući.
-
Na kraju ručno umiješajte ribani sir te po želji okus doradite s malo soli.
-
Tjesteninu kuhajte u većoj količini slane vode, kada postane al dente maknite je s vatre i procijedite.
-
Kuhanoj tjestenini dodajte pripremljeni pesto i sve dobro pomiješajte.
-
Razdijelite tjesteninu pa joj dodajte burratu.
-
Popaprite i pokapajte maslinovim uljem pa odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više