Kremasta burrata izvrsno funkcionira kao dodatak salatama, brusketama, ali i tjestenini. U kombinaciji s pennama i pestom od bosiljka i badema čini ukusan obrok koji ćete pripremiti za čas.

Sastojci

Za pesto
  • 90 g
    bosiljka
  • 60 g
    blanširanih badema
  • 3 režnja
    češnjaka
  • 100 ml
    maslinova ulja
  • 100 g
    Sirela Ribanca
  • Prstohvat
    soli
Za tjesteninu
  • 400 g
    tjestenine penne rigate
  • Žličica
    soli
  • 300 g
    Galbani burrate
  • 1 žlica
    maslinova ulja
  • Po želji
    svježe mljeveni papar
  • Po želji
    krupna morska sol

  • Bosiljak operite i ubacite ga u multipraktik ili blender, dodajte bademe i češnjak pa sve sameljite u pastu.

  • U tankom mlazu dolijevajte maslinovo ulje neprestano miješajući.

  • Na kraju ručno umiješajte ribani sir te po želji okus doradite s malo soli.

  • Tjesteninu kuhajte u većoj količini slane vode, kada postane al dente maknite je s vatre i procijedite.

  • Kuhanoj tjestenini dodajte pripremljeni pesto i sve dobro pomiješajte.

  • Razdijelite tjesteninu pa joj dodajte burratu

  • Popaprite i pokapajte maslinovim uljem pa odmah poslužite.