Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom,  isprobajte ga i s njokima!

Sastojci

  • 200 g
    dimljenog lososa
  • 100 g
    luka
  • 1 režanj
    češnjaka
  • 2 žlice
    maslinovog ulja
  • 100 ml
    bijelog vina
  • 100 g
    graška (svježeg ili zamrznutog)
  • 100 g
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • Po ukusu
    sol i papar
  • 400 g
    tjestenine penne rigate (ili druge po izboru)

  • Losos narežite na manje komade.

  • Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

  • U velikoj tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa u njemu pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju i lijepo zamirišu.

  • Dodajte narezani losos, kratko sve pirjajte pa podlijte bijelim vinom.

  • Kada vino ishlapi dodajte grašak, dobro promiješajte pa dodajte vrhnje, sol i papar. Smanjite vatru i nastavite kuhati oko deset minuta.

  • Tijesteninu skuhajte u dosta kipuće vode prema uputi na pakiranju.

  • Kad je tjestenina gotova umiješajte je u pripremljeni umak od pastrve, a po potrebi umaku dodajte i malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.

  • Odmah poslužite.