VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Sastojci
-
200 g
dimljenog lososa
-
100 g
luka
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
100 ml
bijelog vina
-
100 g
graška (svježeg ili zamrznutog)
-
100 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
Po ukusu
sol i papar
-
400 g
tjestenine penne rigate (ili druge po izboru)
-
Losos narežite na manje komade.
-
Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
-
U velikoj tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa u njemu pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju i lijepo zamirišu.
-
Dodajte narezani losos, kratko sve pirjajte pa podlijte bijelim vinom.
-
Kada vino ishlapi dodajte grašak, dobro promiješajte pa dodajte vrhnje, sol i papar. Smanjite vatru i nastavite kuhati oko deset minuta.
-
Tijesteninu skuhajte u dosta kipuće vode prema uputi na pakiranju.
-
Kad je tjestenina gotova umiješajte je u pripremljeni umak od pastrve, a po potrebi umaku dodajte i malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.
-
Odmah poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više