VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad tom umaku dodamo i nježnu Galbani ricottu dobili smo ljetnog asa iz rukava. Ako ste ricottu dosad samo stavljali u nadjeve, promijenite naviku i za posebni kremasti užitak dodajte je umaku za tjesteninu.
Sastojci
-
400 - 500g
kratke tjestenine (orecchiette, penne, casarecce)
-
250 g
Galbani ricotte
-
1 kg
zrelih rajčica
-
500 g
patlidžana
-
3
režnja češnjaka
-
1
čili papričica
-
100 ml
maslinova ulja
-
50 g
Sirela Ribanca, svježe ribanog
-
nekoliko
listova svježeg bosiljka
KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
-
Operite i osušite patlidžane te ih narežite na veće kockice (veličine oko 2 cm). U dubljoj tavi dobro zagrijte 50 ml maslinova ulja pa ispržite patlidžane do zlatne boje i na kraju ih posolite. Izvadite ih iz tave i ostavite za kasnije. Napomena: patlidžane možete posoliti i prije prženja, ostaviti ih da odstoje 10 minuta, a potom iz njih iscijediti vodu.
-
U istu tavu dodajte preostalo ulje, čili papričicu i na polovice narezane režnjeve češnjaka pa jednu minutu aromatizirajte ulje. Potom dodajte rajčice i sve zajedno pirjajte 20 minuta, odnosno dok rajčice ne omekšaju. Izvadite čili papričicu pa vilicom izdrobite češnjak i posolite prema ukusu.
-
U dubokom loncu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu prema naputku s pakiranja. Ocijedite je, ali ostavite šalicu vode od kuhanja.
-
Umaku od rajčice dodajte svježe listove bosiljka i Galbani ricottu pa dobro izmiješajte, potom dodajte tjesteninu i pola šalice vode od kuhanja i još jednom izmiješajte. Na samom kraju umiješajte pržene patlidžane i još jednom sve zajedno lagano izmiješajte.
-
Poslužite u dubokim tanjurima posipano svježe ribanim Sirela Ribancem.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više