VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad tom umaku dodamo i nježnu Galbani ricottu dobili smo ljetnog asa iz rukava. Ako ste ricottu dosad samo stavljali u nadjeve, promijenite naviku i za posebni kremasti užitak dodajte je umaku za tjesteninu.
Sastojci
-
400 - 500g
kratke tjestenine (orecchiette, penne, casarecce)
-
250 g
Galbani ricotte
-
1 kg
zrelih rajčica
-
500 g
patlidžana
-
3
režnja češnjaka
-
1
čili papričica
-
100 ml
maslinova ulja
-
50 g
Sirela Ribanca, svježe ribanog
-
nekoliko
listova svježeg bosiljka
KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
-
Operite i osušite patlidžane te ih narežite na veće kockice (veličine oko 2 cm). U dubljoj tavi dobro zagrijte 50 ml maslinova ulja pa ispržite patlidžane do zlatne boje i na kraju ih posolite. Izvadite ih iz tave i ostavite za kasnije. Napomena: patlidžane možete posoliti i prije prženja, ostaviti ih da odstoje 10 minuta, a potom iz njih iscijediti vodu.
-
U istu tavu dodajte preostalo ulje, čili papričicu i na polovice narezane režnjeve češnjaka pa jednu minutu aromatizirajte ulje. Potom dodajte rajčice i sve zajedno pirjajte 20 minuta, odnosno dok rajčice ne omekšaju. Izvadite čili papričicu pa vilicom izdrobite češnjak i posolite prema ukusu.
-
U dubokom loncu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu prema naputku s pakiranja. Ocijedite je, ali ostavite šalicu vode od kuhanja.
-
Umaku od rajčice dodajte svježe listove bosiljka i Galbani ricottu pa dobro izmiješajte, potom dodajte tjesteninu i pola šalice vode od kuhanja i još jednom izmiješajte. Na samom kraju umiješajte pržene patlidžane i još jednom sve zajedno lagano izmiješajte.
-
Poslužite u dubokim tanjurima posipano svježe ribanim Sirela Ribancem.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više