VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad tom umaku dodamo i nježnu Galbani ricottu dobili smo ljetnog asa iz rukava. Ako ste ricottu dosad samo stavljali u nadjeve, promijenite naviku i za posebni kremasti užitak dodajte je umaku za tjesteninu.
Sastojci
-
400 - 500g
kratke tjestenine (orecchiette, penne, casarecce)
-
250 g
Galbani ricotte
-
1 kg
zrelih rajčica
-
500 g
patlidžana
-
3
režnja češnjaka
-
1
čili papričica
-
100 ml
maslinova ulja
-
50 g
Sirela Ribanca, svježe ribanog
-
nekoliko
listova svježeg bosiljka
KULINARSKI SAVJET: Ovako pripremljenu tjesteninu možete prebaciti u vatrostalnu posudu i zapeći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
-
Operite i osušite patlidžane te ih narežite na veće kockice (veličine oko 2 cm). U dubljoj tavi dobro zagrijte 50 ml maslinova ulja pa ispržite patlidžane do zlatne boje i na kraju ih posolite. Izvadite ih iz tave i ostavite za kasnije. Napomena: patlidžane možete posoliti i prije prženja, ostaviti ih da odstoje 10 minuta, a potom iz njih iscijediti vodu.
-
U istu tavu dodajte preostalo ulje, čili papričicu i na polovice narezane režnjeve češnjaka pa jednu minutu aromatizirajte ulje. Potom dodajte rajčice i sve zajedno pirjajte 20 minuta, odnosno dok rajčice ne omekšaju. Izvadite čili papričicu pa vilicom izdrobite češnjak i posolite prema ukusu.
-
U dubokom loncu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu prema naputku s pakiranja. Ocijedite je, ali ostavite šalicu vode od kuhanja.
-
Umaku od rajčice dodajte svježe listove bosiljka i Galbani ricottu pa dobro izmiješajte, potom dodajte tjesteninu i pola šalice vode od kuhanja i još jednom izmiješajte. Na samom kraju umiješajte pržene patlidžane i još jednom sve zajedno lagano izmiješajte.
-
Poslužite u dubokim tanjurima posipano svježe ribanim Sirela Ribancem.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više