VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tjestenina cacio e pepe
Inspiraciju za ovo jelo pronašli smo u Italiji, u slavnom jelu cacio e pepe. Naša inačica pripremljena je s puno domaćeg Sirela sira Ribanca i crvenog papra.
Sastojci
-
500 g
tjestenine, bavette ili spaghettoni
-
5 l
vode
-
1 žličica
soli
-
40 g
Dukat maslaca
-
2 žličice
crvenog papra, grubo mljevenog
-
80 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
Kuhajte tjesteninu u kipućoj, slanoj vodi prema uputi na pakiranju.
-
Kad je tjestenina kuhana al dente, sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala.
-
Tjesteninu procijedite i ostavite sa strane.
-
U velikoj tavi rastopite maslac pa na njemu prepržite papar dok ne zamiriše.
-
Dodajte kuhanu tjesteninu, podlijte je vodom koju ste sačuvali, sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
-
Tjesteninu zatim maknite s vatre i brzo umiješajte Ribanac.
-
Odmah je poslužite posipanu s još papra.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više