VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Tjestenina cacio e pepe
Inspiraciju za ovo jelo pronašli smo u Italiji, u slavnom jelu cacio e pepe. Naša inačica pripremljena je s puno domaćeg Sirela sira Ribanca i crvenog papra.
Sastojci
-
500 g
tjestenine, bavette ili spaghettoni
-
5 l
vode
-
1 žličica
soli
-
40 g
Dukat maslaca
-
2 žličice
crvenog papra, grubo mljevenog
-
80 g
Sirela Ribanca, naribanog
-
Kuhajte tjesteninu u kipućoj, slanoj vodi prema uputi na pakiranju.
-
Kad je tjestenina kuhana al dente, sačuvajte 250 ml vode u kojoj se kuhala.
-
Tjesteninu procijedite i ostavite sa strane.
-
U velikoj tavi rastopite maslac pa na njemu prepržite papar dok ne zamiriše.
-
Dodajte kuhanu tjesteninu, podlijte je vodom koju ste sačuvali, sve dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
-
Tjesteninu zatim maknite s vatre i brzo umiješajte Ribanac.
-
Odmah je poslužite posipanu s još papra.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više