Recept - Desert

Tiramisu torta

Tiramisu je legendarni talijanski desert i mnogima omiljena slastica. Zahvaljujući Brzo & Fino tiramisu kremi, sada ga možete pripremiti u tri jednostavna koraka. A ako poželite okus tiramisua u nešto drugačijem obliku, isprobajte ovaj jednostavni desert u obliku torte.

Sastojci

Za podlogu
  • 200 g
    piškota
  • 30 ml
    crne kave
  • 2 žlice
    ruma
  • 100 g
    Dukat maslaca, otopljenog
Za kremu
  • 1 kg
    Brzo & Fino tiramisu kreme
  • 2 vrećice
    instant želatine
Za ukrašavanje
  • Po želji
    kakao prah
  • Po želji
    zrna kave

  • Za podlogu:
    Piškote sameljite u sitne mrvice pa im dodajte kavu, rum i otopljeni maslac.
    Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali u homogenu smjesu.
    Mali kalup za torte, odvojivog dna i promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje pa na njega prebacite pripremljenu smjesu od keksa.
    Utisnite kekse u kalup stražnjom stranom žlice i sve poravnajte kako biste dobili podlogu torte.
    Podlogu odložite u hladnjak dok pripremate kremu.

  • Za kremu:
    Dobro rashlađenu Brzo & Fino tiramisu kremu prebacite u posudu za miksanje pa je miješajte mikserom na laganoj brzini.
    Kada krema postane glatka i podatna, umiješajte jednu po jednu želatinu, neprestano miješajući.
    Miješajte kremu do željene gustoće pa je prebacite na pripremljenu podlogu od keksa.
    Ponovo stavite sve u hladnjak na najmanje četiri sata.

  • Za ukrašavanje:
    Ohlađenu tortu pažljivo uzmite iz hladnjaka i odmah izvadite iz kalupa i prebacite na tanjur za serviranje.
    Posipajte je kakaom u prahu, ukrasite zrnima kave i poslužite.