Recept - Desert

Tiramisu s jagodama

Proljetna, lagana i osvježavajuća verzija ove poznate slastice osvojit će vas na prvi zalogaj.

Sastojci

  • 200 g
    džema od jagoda
  • 190 ml
    vode
  • 2 žlice
    balzamskog octa
  • 300 g
    Glabani mascarponea
  • 300 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • 3 žlice
    šećera u prahu
  • 1 žličica
    ekstrakta vanilije
  • 1/2
    limuna - sok
  • 30 komada (oko 200 g)
    piškota
  • 50 g
    svježih jagoda, narezanih na ploške

  • U lončiću pomiješajte džem od jagoda, vodu i balzamski ocat.

  • Kuhajte dok se sve ne pretvori u glatku tekućinu.

  • Prebacite tekućinu u zdjelu i ostavite da se ohladi.

  • U drugoj zdjeli pomiješajte mascarpone s vrhnjem za šlag, šećerom u prahu, limunovim sokom i ekstraktom vanilije.

  • Miješajte mikserom dok se sve ne pretvori u čvrstu kremu.

  • Piškote namačite u ohlađenu mješavinu džema, vode i balzamskog octa.

  • Namočene piškote složite na dno manjeg kvadratnog kalupa za kolače (cca 28 x 18 cm)

  • Premažite ih polovicom pripremljene kreme od mascarponea i šlaga.

  • Po kremi rasporedite dio narezanih jagoda.

  • Na njih poslažite još jedan sloj piškota pa premažite drugom polovicom kreme.

  • Preostale jagode poslažite po vrhu kolača.

  • Prekrijte prozirnom folijom i dobro ohladite u hladnjaku prije posluživanja.