Recept - Desert

Tiramisu kuglice

Za sve ljubitelje klasičnog talijanskog deserta tiramisua napravili smo neodoljivu mini verziju, idealnu za blagdane, kao dio plate sa sitnim kolačićima.

Sastojci

  • 130 g
    piškota
  • 250 g
    Galbani mascarponea
  • 50 g
    šećera u prahu
  • 1 žlica
    skuhane espresso kave
  • 1 žlica
    ruma ili likera po želji
  • 1/2
    naranče, ribana korica
  • 100 g
    namaza od lješnjaka
  • Malo
    kakaa u prahu za posipanje

  • Piškote fino sameljite u multipraktiku.

  • Dodajte im Galbani mascarpone, šećer u prahu, kavu, rum (ili liker) i koricu naranče.

  • Dobro izmiješajte žlicom kako bi se sastojci povezali, a kad više ne možete miješati žlicom, rukama sve povežite u čvrstu i glatku smjesu.

  • Žličicom grabite hrpice smjese pa je dlanovima oblikujte u disk.

  • Na sredinu svakog diska stavite malo namaza od lješnjaka, oko 1/3 žličice.

  • Pažljivo preklopite rubove smjese preko namaza pa dlanovima oblikujte kuglicu.

  • Ponavljate ovo dok ne potrošite svu smjesu.

  • Pripremljene kuglice spremite u hladnjak na sat vremena, a prije posluživanja ih uvaljajte u kakao u prahu.