VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Sastojci
Za tijesto - za kalup promjera 23 cm
-
250 g
brašna
-
130 g
Dukat maslaca
-
30 g
šećera
-
1
jaje
-
Pstohvat
soli
-
Prstohvat
praška za pecivo
Za kremu
-
110 ml
soka od naranče
-
Korica 1/2
naranče
-
2
jaja
-
5
žumanjaka
-
5 sjemenki
kardamoma
-
120 g
Dukat maslaca
Po želji
-
Brzo & Fino slatko vrhnje
-
Korica naranče
-
Umijesite tijesto tako da prosijanim suhim sastojcima dodate na kockice narezan dobro ohlađen maslac.
-
Propulsirajte kratko u multipraktiku ili rukama utrljajte suhe sastojke u maslac pazeći da se pritom ne otopi.
-
Kad postignete mrvičastu teksturu, umijesite razmućeno jaje pa tijesto oblikujte u disk i stavite u hladnjak na pola sata.
-
Nakon toga tijesto ravnomjerno razvaljajte na oko 2 mm debljine, utisnite u kalup i izbodite vilicom.
-
Po tartu rasporedite suhe grahorice ili, ako ih imate, posebne kuglice namijenjene pečenju „na prazno“. Stavite peći na 180 stupnjeva i nakon 15-ak minuta istresite „punjenje“ pa vratite u pećnicu dok tijesto ne dobije lijepu boju, još 10-ak minuta.
-
Pustite da se tijesto nakon pečenja hladi. Za to vrijeme pripremite kremu: pomiješajte sve sastojke osim maslaca (sjemenke kardamoma prethodno zgnječite u mužaru) i kuhajte ih na pari, na laganoj vatri, uz neprestano miješanje.
-
Kad se krema zgusne i poprimi teksturu pudinga, sklonite je s pare i umiješajte na kockice narezan maslac.
-
Izlijte kremu na ispečeno i ohlađeno tijesto i stavite u hladnjak na minimalno 2-3 sata.
-
Po želji, na vrh naribajte još malo narančine korice i poslužite uz tučeno slatko vrhnje.
Recept: Kužinica
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više