VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Sastojci
Za tijesto - za kalup promjera 23 cm
-
250 g
brašna
-
130 g
Dukat maslaca
-
30 g
šećera
-
1
jaje
-
Pstohvat
soli
-
Prstohvat
praška za pecivo
Za kremu
-
110 ml
soka od naranče
-
Korica 1/2
naranče
-
2
jaja
-
5
žumanjaka
-
5 sjemenki
kardamoma
-
120 g
Dukat maslaca
Po želji
-
Brzo & Fino slatko vrhnje
-
Korica naranče
-
Umijesite tijesto tako da prosijanim suhim sastojcima dodate na kockice narezan dobro ohlađen maslac.
-
Propulsirajte kratko u multipraktiku ili rukama utrljajte suhe sastojke u maslac pazeći da se pritom ne otopi.
-
Kad postignete mrvičastu teksturu, umijesite razmućeno jaje pa tijesto oblikujte u disk i stavite u hladnjak na pola sata.
-
Nakon toga tijesto ravnomjerno razvaljajte na oko 2 mm debljine, utisnite u kalup i izbodite vilicom.
-
Po tartu rasporedite suhe grahorice ili, ako ih imate, posebne kuglice namijenjene pečenju „na prazno“. Stavite peći na 180 stupnjeva i nakon 15-ak minuta istresite „punjenje“ pa vratite u pećnicu dok tijesto ne dobije lijepu boju, još 10-ak minuta.
-
Pustite da se tijesto nakon pečenja hladi. Za to vrijeme pripremite kremu: pomiješajte sve sastojke osim maslaca (sjemenke kardamoma prethodno zgnječite u mužaru) i kuhajte ih na pari, na laganoj vatri, uz neprestano miješanje.
-
Kad se krema zgusne i poprimi teksturu pudinga, sklonite je s pare i umiješajte na kockice narezan maslac.
-
Izlijte kremu na ispečeno i ohlađeno tijesto i stavite u hladnjak na minimalno 2-3 sata.
-
Po želji, na vrh naribajte još malo narančine korice i poslužite uz tučeno slatko vrhnje.
Recept: Kužinica
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više