VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Sastojci
Za tijesto - za kalup promjera 23 cm
-
250 g
brašna
-
130 g
Dukat maslaca
-
30 g
šećera
-
1
jaje
-
Pstohvat
soli
-
Prstohvat
praška za pecivo
Za kremu
-
110 ml
soka od naranče
-
Korica 1/2
naranče
-
2
jaja
-
5
žumanjaka
-
5 sjemenki
kardamoma
-
120 g
Dukat maslaca
Po želji
-
Brzo & Fino slatko vrhnje
-
Korica naranče
-
Umijesite tijesto tako da prosijanim suhim sastojcima dodate na kockice narezan dobro ohlađen maslac.
-
Propulsirajte kratko u multipraktiku ili rukama utrljajte suhe sastojke u maslac pazeći da se pritom ne otopi.
-
Kad postignete mrvičastu teksturu, umijesite razmućeno jaje pa tijesto oblikujte u disk i stavite u hladnjak na pola sata.
-
Nakon toga tijesto ravnomjerno razvaljajte na oko 2 mm debljine, utisnite u kalup i izbodite vilicom.
-
Po tartu rasporedite suhe grahorice ili, ako ih imate, posebne kuglice namijenjene pečenju „na prazno“. Stavite peći na 180 stupnjeva i nakon 15-ak minuta istresite „punjenje“ pa vratite u pećnicu dok tijesto ne dobije lijepu boju, još 10-ak minuta.
-
Pustite da se tijesto nakon pečenja hladi. Za to vrijeme pripremite kremu: pomiješajte sve sastojke osim maslaca (sjemenke kardamoma prethodno zgnječite u mužaru) i kuhajte ih na pari, na laganoj vatri, uz neprestano miješanje.
-
Kad se krema zgusne i poprimi teksturu pudinga, sklonite je s pare i umiješajte na kockice narezan maslac.
-
Izlijte kremu na ispečeno i ohlađeno tijesto i stavite u hladnjak na minimalno 2-3 sata.
-
Po želji, na vrh naribajte još malo narančine korice i poslužite uz tučeno slatko vrhnje.
Recept: Kužinica
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više