VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tabbouleh je vegetarijansko jelo bizantskog dijela svijeta čiji su glavni sastojci bulgur, peršin, metvica, rajčice, luk, maslinovo ulje i sok od limuna.
Sastojci
-
100g
bulgura (lomljene pšenice)
-
125g
Galbani mozzarelle di bufala
-
200g
cherry rajčica
-
2
mlada luka
-
50g
peršina
-
5-6 listića
svježe metvice/mente
-
nekoliko
grančica svježeg korijandera (možete i preskočiti)
-
1/2
limete
-
po želji
maslinovog ulja
-
prstohvat
soli i papra
Služi se kao samostalno jelo, ali i kao salata. Jedno je od najpoznatijih meza arapskog svijeta. Dodajte mu finu mozzarellu di bufala i zamezite s obitelji i društvom.
-
Prema naputku na pakovanju skuhajte bulgur. Obično se stavi kuhati 7 minuta u dvostruku količinu slane vode u koju ste dodali par kapi maslinova ulja. Kad je bulgur kuhan, poklopiti posudu i pustiti da bulgur upije preostalu tekućinu, odnosno, da dodatno nabubri. Ako vam je ostalo tekućine na dnu, pažljivo je ocijedite.
-
Narezati na polovice cherry rajčice, luk na kolutiće, usitniti nožem metvicu, korijander i peršin.
-
Kad se bulgur ohladio, staviti ga u veću zdjelu i redom dodavati sjeckane začine, sol, papar, maslinovo ulje i sok od limete, odnosno, limuna. Dobro izmiješati.
-
Nakon toga dodati luk i cherry rajčice pa još jednom pažljivo izmiješati.Mozzarellu di bufala, koju ste ostavili da odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata pa uronili u vruću vodu jedno 5 minuta, prepoloviti, staviti na vrh salate i dobro zaliti maslinovim uljem (pa je rezati svakome u tanjur pri samom posluživanju). A možete je i narezati na sitnije kockice, ako vam je tako praktičnije i umiješati s ostalim sastojcima.Salata prije samog služenja neka bude sobne temperature i možete je poslužiti kao hladno predjelo, uz čips od cikle ili komad tostiranog kruha kojeg ste natrljali češnjakom i prelili maslinovim uljem.Recept: O slanom i slatkom.
-
Nakon toga dodati luk i cherry rajčice pa još jednom pažljivo izmiješati.Mozzarellu di bufala, koju ste ostavili da odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata pa uronili u vruću vodu jedno 5 minuta, prepoloviti, staviti na vrh salate i dobro zaliti maslinovim uljem (pa je rezati svakome u tanjur pri samom posluživanju). A možete je i narezati na sitnije kockice, ako vam je tako praktičnije i umiješati s ostalim sastojcima.
-
Salata prije samog služenja neka bude sobne temperature i možete je poslužiti kao hladno predjelo, uz čips od cikle ili komad tostiranog kruha kojeg ste natrljali češnjakom i prelili maslinovim uljem.Recept: O slanom i slatkom.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više