VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tabbouleh je vegetarijansko jelo bizantskog dijela svijeta čiji su glavni sastojci bulgur, peršin, metvica, rajčice, luk, maslinovo ulje i sok od limuna.
Sastojci
-
100g
bulgura (lomljene pšenice)
-
125g
Galbani mozzarelle di bufala
-
200g
cherry rajčica
-
2
mlada luka
-
50g
peršina
-
5-6 listića
svježe metvice/mente
-
nekoliko
grančica svježeg korijandera (možete i preskočiti)
-
1/2
limete
-
po želji
maslinovog ulja
-
prstohvat
soli i papra
Služi se kao samostalno jelo, ali i kao salata. Jedno je od najpoznatijih meza arapskog svijeta. Dodajte mu finu mozzarellu di bufala i zamezite s obitelji i društvom.
-
Prema naputku na pakovanju skuhajte bulgur. Obično se stavi kuhati 7 minuta u dvostruku količinu slane vode u koju ste dodali par kapi maslinova ulja. Kad je bulgur kuhan, poklopiti posudu i pustiti da bulgur upije preostalu tekućinu, odnosno, da dodatno nabubri. Ako vam je ostalo tekućine na dnu, pažljivo je ocijedite.
-
Narezati na polovice cherry rajčice, luk na kolutiće, usitniti nožem metvicu, korijander i peršin.
-
Kad se bulgur ohladio, staviti ga u veću zdjelu i redom dodavati sjeckane začine, sol, papar, maslinovo ulje i sok od limete, odnosno, limuna. Dobro izmiješati.
-
Nakon toga dodati luk i cherry rajčice pa još jednom pažljivo izmiješati.Mozzarellu di bufala, koju ste ostavili da odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata pa uronili u vruću vodu jedno 5 minuta, prepoloviti, staviti na vrh salate i dobro zaliti maslinovim uljem (pa je rezati svakome u tanjur pri samom posluživanju). A možete je i narezati na sitnije kockice, ako vam je tako praktičnije i umiješati s ostalim sastojcima.Salata prije samog služenja neka bude sobne temperature i možete je poslužiti kao hladno predjelo, uz čips od cikle ili komad tostiranog kruha kojeg ste natrljali češnjakom i prelili maslinovim uljem.Recept: O slanom i slatkom.
-
Nakon toga dodati luk i cherry rajčice pa još jednom pažljivo izmiješati.Mozzarellu di bufala, koju ste ostavili da odstoji na sobnoj temperaturi barem pola sata pa uronili u vruću vodu jedno 5 minuta, prepoloviti, staviti na vrh salate i dobro zaliti maslinovim uljem (pa je rezati svakome u tanjur pri samom posluživanju). A možete je i narezati na sitnije kockice, ako vam je tako praktičnije i umiješati s ostalim sastojcima.
-
Salata prije samog služenja neka bude sobne temperature i možete je poslužiti kao hladno predjelo, uz čips od cikle ili komad tostiranog kruha kojeg ste natrljali češnjakom i prelili maslinovim uljem.Recept: O slanom i slatkom.
Recept: O slanom i slatkom
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više -
Recept
Prženice od panettonea
Kako iskoristiti ostatke blagdanskog slatkog kruha? Jednostavno - umočite ga u svilenkastu smjesu mlijeka i jaja pa ispržite. Poslužite ga uz omiljeni džem ili ukuhano voće i uživajte u dekadentnom blagdanskom doručku bez puno napora.
Saznaj više