VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Svinjetina pečena u mlijeku s kroketima od palente
Klasično nedjeljno pečenje dobit će potpuno novo lice ako mu dodate puno mlijeka. Zahvaljujući tome meso će ostati mekano i sočno, a mlijeko će se pretvoriti u koncentrirani i jako ukusan umak.
Sastojci
Za pečenje
-
2 kg
svinjske lopatice bez kosti
-
Po želji
soli
-
2 žlice
maslinovog ulja
-
2 režnja
češnjaka, sitno nasjeckana
-
1 grančica
ružmarina
-
2 lista
lovora
-
1 žličica
crvenog papra u zrnu
-
1/2 žličice
muškatnog oraščića
-
200 ml
vremuta
-
700 ml
Dukat mlijeka
Za krokete
-
2 šalice
vode
-
1 ravna žličica
soli
-
1/2 šalice
palente
-
1 žličica
Dukat maslaca
-
30 g
Sirela Ribanca
-
Malo
maslinovog ulja
-
Meso dobro natraljte solju i ostavite ga u hladnjaku najmanje noć prije pripreme pečenja.
-
Prije pečenja meso izvadite iz hladnjaka da dosegne sobnu temperaturu.
-
Zarolajte ga i učvrstite kuhinjskim koncem kako bi tijekom pečenja ostalo kompaktno.
-
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
-
U velikoj gusanoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite meso.
-
Pržite ga sa svake strane po nekoliko minuta da ravnomjerno dobije boju.
-
Dodajte češnjak, ružmarin, papar i muškatni oraščić.
-
Sve prelijte vermutom i pustite da alkohol ispari.
-
Sada dodajte mlijeko, lagano kuhate dok ne zakuha.
-
Poklopite i prebacite sve u zagrijanu pećnicu i pecite 2 sata dok meso potpuno ne omekša.
-
Izvadite meso iz umaka, pokrijte ga folijom i ostavite ga na toplom.
-
Preostali umak i zgrušano mlijeko procijedite kroz sitno sito protiskujući ga kako bi izvukli što više sokova.
-
Procijeđeni umak reducirajte nad srednje jakoj vatri dok ne dobije gusti, zlatno-narančasti umak.
-
Pečeno meso narežite na tanke kriške i prelijte ga reduciranim umakom.
-
Poslužite uz krokete od palente koje možete pripremiti i dan ranije ili dok se meso peče na sljedeći način: u loncu zakuhajte vodu i sol.
Dodajte palentu i kuhajte sve neprestano miješajući dok ne dobijete gustu kašu.
Umiješajte sada maslac i ribanac pa sve još jednom promiješate kako bi se sastojci povezali.
Maknite s vatre i odmah prebacite u manju pravokutnu posudu.
Palentu zagladite i ostavite je da se potpuno ohladi.
Ohlađenu palentu prebacite na dasku za rezanje i narežite je na prutiće.
Složite ih na pliticu za pečenje, prelijte ih maslinovim uljem i ubacite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Pecite ih oko 30 minuta ili dok ne postanu hrskavi.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više