VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Svi volimo zagorske štrukle, a jeste li ikada probali štrukle u juhi?
Sastojci
Tijesto za štrukle:
-
550 g
oštrog brašna
-
prstohvat
soli
-
2
jaja
-
1,5 dl
mlake vode
Nadjev:
-
400 g
President Zagrebačkog sira
-
1
jaje
-
prstohvat
soli
Juha:
-
1
glavica luka
-
malo
svinjske masti ili ulja
-
1
žlica brašna
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
po želji
sol, papar, crvena paprika
-
malo
svježeg peršina
-
1 l
vode
Okrepljujuće jelo za zimske dane kada nam treba i energija i nešto "na žlicu".
-
Štrukli:
Umijesimo čvrsto tijesto od brašna, soli, jaja i vode koju dodajemo malo po malo. Dobro zamiješeno tijesto podijelimo u dva dijela i ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
-
Dio po dio razvaljamo na tanko, no ne pretanko da nam se štrukli u juhi ne bi raskuhali.
-
Tanko razvaljano tijesto premažemo nadjevom koji smo pripremili od President Zagrebačkog sira, jednog jajeta i prstohvata soli.
-
Savijemo štrukle i prstima pritisnemo da bismo nadjev potisnuli s rubova, a zatim izrežemo tanjurom na pritisnutom mjestu.
-
Juha:
U plitkom i širem loncu prodinstamo luk na masnoći. Dodamo crvenu papriku i zalijemo s pola litre vode. Čim voda zakipi, u nju spustimo štrukle i dolijemo ostatak vode.
-
Kuhamo 10 minuta te ulijemo Brzo & Fino kiselo vrhnje koje smo razmutili sa žlicom brašna i pola decilitra vode da bismo ugustili juhu.
-
Začinimo po ukusu i pustimo da se kuha još 5 minuta.
-
Poslužimo s malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i posipamo svježim peršinom.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više