VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Svi volimo zagorske štrukle, a jeste li ikada probali štrukle u juhi?
Sastojci
Tijesto za štrukle:
-
550 g
oštrog brašna
-
prstohvat
soli
-
2
jaja
-
1,5 dl
mlake vode
Nadjev:
-
400 g
President Zagrebačkog sira
-
1
jaje
-
prstohvat
soli
Juha:
-
1
glavica luka
-
malo
svinjske masti ili ulja
-
1
žlica brašna
-
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
po želji
sol, papar, crvena paprika
-
malo
svježeg peršina
-
1 l
vode
Okrepljujuće jelo za zimske dane kada nam treba i energija i nešto "na žlicu".
-
Štrukli:
Umijesimo čvrsto tijesto od brašna, soli, jaja i vode koju dodajemo malo po malo. Dobro zamiješeno tijesto podijelimo u dva dijela i ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
-
Dio po dio razvaljamo na tanko, no ne pretanko da nam se štrukli u juhi ne bi raskuhali.
-
Tanko razvaljano tijesto premažemo nadjevom koji smo pripremili od President Zagrebačkog sira, jednog jajeta i prstohvata soli.
-
Savijemo štrukle i prstima pritisnemo da bismo nadjev potisnuli s rubova, a zatim izrežemo tanjurom na pritisnutom mjestu.
-
Juha:
U plitkom i širem loncu prodinstamo luk na masnoći. Dodamo crvenu papriku i zalijemo s pola litre vode. Čim voda zakipi, u nju spustimo štrukle i dolijemo ostatak vode.
-
Kuhamo 10 minuta te ulijemo Brzo & Fino kiselo vrhnje koje smo razmutili sa žlicom brašna i pola decilitra vode da bismo ugustili juhu.
-
Začinimo po ukusu i pustimo da se kuha još 5 minuta.
-
Poslužimo s malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i posipamo svježim peršinom.
Recept: Forking Croatia
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više