Štrudle su bezvremenski desert s razlogom, na prvi pogled jednostavne, a tako ukusne i neodoljive. Ova je nadjevena President svježim krem sirom i orasima uz malo grožđica i ruma – pravi klasik!

Sastojci

Za nadjev
  • 20 g
    grožđica
  • 50 ml
    ruma
  • 500 g
    President svježeg krem sira
  • 100 g
    šećera
  • 2 žlice
    škrobnog brašna
  • 1 žličica
    ekstrakta vanilije
  • 2
    jaja
  • 100 g
    oraha, sitno nasjeckanih
Za kore
  • 9
    kora za savijače
  • 100 g
    Dukat maslaca, rastopljenog
Za premazivanje
  • 1
    žumanjak
  • 2 - 3 žlice
    Dukat mlijeka
  • Po želji
    šećer u prahu

  • Za nadjev:
    U zdjelici pomiješajte grožđice i rum i ostavite ih tako da omekšaju.
    U drugoj zdjeli pomiješajte President svježi krem sir, šećer, škrobno brašno i ekstrakt vanilije. Miješajte sve mikserom da postane kremasto, a zatim umiješajte jedno po jedno jaje.
    Grožđice ocijedite pa na kraju i njih dodajte u smjesu od sira.

  • Za kore:
    Uzmite tri kore za savijače, svaku premažite otopljenim maslacem i složite ih jednu na drugu.
    Na kore rasporedite trećinu nadjeva od sira i posipajte sve trećinom sjeckanih oraha.
    Zarolajte u štrudlu i prebacite na lim za pečenje.
    Ponovite postupak s preostalim sastojcima.

  • Za premazivanje:
    Zarolane štrudle premažite žumanjkom koji ste umutili s malo mlijeka i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
    Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih posipajte šećerom u prahu, narežite i poslužite.