VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Sastojci
Za tijesto
-
400 g
oštrog brašna
-
100 g
šećera
-
1
prašak za pecivo
-
200 g
Dukat maslaca
-
2
žumanjka
-
Prstohvat
soli
-
Po želji
korica limuna
-
2 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
Za nadjev
-
800 g
naribanih jabuka
-
Žličica
cimeta
-
Po želji
šećer
Za posipanje
-
Po želji
šećer u prahu
-
U posudu od miksera stavite brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i koricu limuna pa umijesite tijesto. Ako mijesite ručno, trljajte prstima maslac u brašno dok ne dobijete smjesu nalik na krušne mrvice.
-
Dodajte žumanjke i kiselo vrhnje pa zamijesite tijesto.
-
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
-
Jabuke ogulite i naribajte, dodajte šećer i cimet pa promiješajte.
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
-
Lim dimenzija cca 20x30 cm premažite maslacem i pobrašnite.
-
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte prvu polovicu tijesta, prebacite je u lim i utisnite.
-
Razvaljajte i drugu polovicu tijesta. Rasporedite nadjev po prvoj i prekrijte ga drugom polovicom tijesta.
-
Izbodite vilicom i pecite dok ne porumeni, oko 40 minuta.
-
Pitu po želji posipajte šećerom u prahu i narežite na kocke.
Recept: Uvijek gladna
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više