VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovi hrskavi štapići od baby tikvica pečeni u pećnici svoj puni okus duguju pikantnom Ribancu, a sjajno se slažu s umakom od Dukatosa koji možete pripremiti u dvije varijante. Rezultat je nešto kao pomfrit od tikvica koji nije pržen u dubokom ulju, ali je svejedno hrskav izvana i mekan iznutra. Navedeni sastojci dovoljni su za jednu osobu pa za više porcija pomnožite količine.
Sastojci
Za štapiće
-
250 g
baby tikvica
-
1
jaje
-
30 g + malo za posipanje na kraju
Sirela Ribanca
-
50 g
palente
-
50 g
krušnih mrvica
-
Prstohvat
soli
Za umake
-
150 g
Dukatosa
-
1 žličica
limunova soka
-
Prstohvat
naribane korice limuna
-
Prstohvat
soli
-
1/2 žličice
dimljene paprike
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
Tikvice dobro operite i uzdužno narežite na 4 dijela. Ako su tikvice jako mlade, od jedne ćete dobiti 4 tanka štapića. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
-
Naribajte Ribanac i pomiješajte ga s palentom i krušnim mrvicama. U plitkoj posudi razmutite jaje i lagano posolite.
-
Štapiće prvo uronite u jaje pa u mješavinu s Ribancem te slažite na papir za pečenje ostavljajući razmak između štapića.
-
Pecite u pećnici 20-ak minuta ili dok ne dobiju lijepu boju. Na kraju po želji posolite ili naribajte još Ribanca.
-
Dok se štapići peku, pripremite umake. Dukatos podijelite na 2 jednaka dijela. U jedan dodajte limunov sok, limunovu koricu i malo soli te dobro promiješajte. U drugi dio dodajte dimljenu papriku, češnjak u granulama te malo soli.
-
Štapiće servirajte vruće!
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više