VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovi hrskavi štapići od baby tikvica pečeni u pećnici svoj puni okus duguju pikantnom Ribancu, a sjajno se slažu s umakom od Dukatosa koji možete pripremiti u dvije varijante. Rezultat je nešto kao pomfrit od tikvica koji nije pržen u dubokom ulju, ali je svejedno hrskav izvana i mekan iznutra. Navedeni sastojci dovoljni su za jednu osobu pa za više porcija pomnožite količine.
Sastojci
Za štapiće
-
250 g
baby tikvica
-
1
jaje
-
30 g + malo za posipanje na kraju
Sirela Ribanca
-
50 g
palente
-
50 g
krušnih mrvica
-
Prstohvat
soli
Za umake
-
150 g
Dukatosa
-
1 žličica
limunova soka
-
Prstohvat
naribane korice limuna
-
Prstohvat
soli
-
1/2 žličice
dimljene paprike
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
Tikvice dobro operite i uzdužno narežite na 4 dijela. Ako su tikvice jako mlade, od jedne ćete dobiti 4 tanka štapića. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
-
Naribajte Ribanac i pomiješajte ga s palentom i krušnim mrvicama. U plitkoj posudi razmutite jaje i lagano posolite.
-
Štapiće prvo uronite u jaje pa u mješavinu s Ribancem te slažite na papir za pečenje ostavljajući razmak između štapića.
-
Pecite u pećnici 20-ak minuta ili dok ne dobiju lijepu boju. Na kraju po želji posolite ili naribajte još Ribanca.
-
Dok se štapići peku, pripremite umake. Dukatos podijelite na 2 jednaka dijela. U jedan dodajte limunov sok, limunovu koricu i malo soli te dobro promiješajte. U drugi dio dodajte dimljenu papriku, češnjak u granulama te malo soli.
-
Štapiće servirajte vruće!
Recept: Cooking with the cat
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više