VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Španjolska tortilja s krumpirom, lukom i ovčjim sirom
Španjolska tortilja osim imena nema ništa zajedničko s meksičkom. Dok je meksička tanki kruh, španjolska je bogati omlet nadjeven krumpirom i lukom uz dodatak sira, povrća ili kobasica. Španjolci je smatraju svojim nacionalnim ponosom, a ponosit ćete se i vi kad skuhate ovo jako ukusno jelo.
Sastojci
-
6
jaja
-
Prstohvat
soli
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
100 g
President Curado sira, naribanog
-
500 g
krumpira
-
1 glavica
luka
-
100 ml
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol i papar
-
Pećnicu zagrijte na opciji grill, na 180 stupnjeva.
-
Jaja razbijte u zdjelu, dodajte im prstohvat soli i majčinu dušicu pa sve dobro umutite kako bi postalo homogeno.
-
Zatim dodajte naribani sir pa još jednom sve dobro promiješajte.
-
Krumpire ogulite i narežite na vrlo tanke ploške.
-
Luk narežite na tanke trakice.
-
Maslinovo ulje zagrijte u dubljoj tavi promjera oko 25 cm.
-
Kad se ulje zagrije, složite po njemu ploške krumpira,začinite ih solju i paprom i pržite ih dok ne uhvate žućkastu boju.
-
Kad krumpir omekša i dobije boju, dodajte luk i nastavite sve pržiti dok se luk ne karamelizira.
-
Nakon toga prelijte sve umućenim jajima sa sirom, malo smanjite vatru i nastavite pržiti još 5 minuta.
-
Prebacite tavu s jajima u zagrijanu pećnicu i pecite još 5 minuta ili dok se ne formira korica s gornje strane.
-
Tavu s pečenom tortiljom izvadite iz pećnice, poklopite velikim tanjurom i pažljivo preokrenite.
-
Polako maknite tavu tako da vam na tanjuru ostane pečena tortilja.
-
Pričekajte da se tortilja ohladi na sobnu temperaturu, a zatim je narežite na kriške i poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više