VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Španjolska tortilja s krumpirom, lukom i ovčjim sirom
Španjolska tortilja osim imena nema ništa zajedničko s meksičkom. Dok je meksička tanki kruh, španjolska je bogati omlet nadjeven krumpirom i lukom uz dodatak sira, povrća ili kobasica. Španjolci je smatraju svojim nacionalnim ponosom, a ponosit ćete se i vi kad skuhate ovo jako ukusno jelo.
Sastojci
-
6
jaja
-
Prstohvat
soli
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
100 g
President Curado sira, naribanog
-
500 g
krumpira
-
1 glavica
luka
-
100 ml
maslinovog ulja
-
Po ukusu
sol i papar
-
Pećnicu zagrijte na opciji grill, na 180 stupnjeva.
-
Jaja razbijte u zdjelu, dodajte im prstohvat soli i majčinu dušicu pa sve dobro umutite kako bi postalo homogeno.
-
Zatim dodajte naribani sir pa još jednom sve dobro promiješajte.
-
Krumpire ogulite i narežite na vrlo tanke ploške.
-
Luk narežite na tanke trakice.
-
Maslinovo ulje zagrijte u dubljoj tavi promjera oko 25 cm.
-
Kad se ulje zagrije, složite po njemu ploške krumpira,začinite ih solju i paprom i pržite ih dok ne uhvate žućkastu boju.
-
Kad krumpir omekša i dobije boju, dodajte luk i nastavite sve pržiti dok se luk ne karamelizira.
-
Nakon toga prelijte sve umućenim jajima sa sirom, malo smanjite vatru i nastavite pržiti još 5 minuta.
-
Prebacite tavu s jajima u zagrijanu pećnicu i pecite još 5 minuta ili dok se ne formira korica s gornje strane.
-
Tavu s pečenom tortiljom izvadite iz pećnice, poklopite velikim tanjurom i pažljivo preokrenite.
-
Polako maknite tavu tako da vam na tanjuru ostane pečena tortilja.
-
Pričekajte da se tortilja ohladi na sobnu temperaturu, a zatim je narežite na kriške i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više