Ovaj biskvitni kolač u sebi krije mirisnu „vrpcu“ cimeta i hrskavih oraha, a dodatak Brzo & Fino milerama čini ga iznimno sočnim i ukusnim. Poznat je i pod nazivom coffee cake - jer izvrsno prija uz mlijeko, kavu ili čaj.

Sastojci

Za biskvit
  • 115 g
    Dukat maslaca
  • 150 g
    šećera
  • 2
    jaja
  • 250 g
    brašna
  • 1 žličica
    praška za pecivo
  • 1/2 žličice
    sode bikarbone
  • Prstohvat
    soli
  • 250 g
    Brzo & Fino milerama
Za nadjev
  • 70 g
    oraha, grubo narezanih
  • 80 g
    smeđeg šećera
  • 2 žličice
    cimeta u prahu
  • 1/2 žličice
    đumbira u prahu
  • 2 žličice
    ekstrakta vanilije

  • Za nadjev:
    U zdjelici dobro izmiješajte orahe, šećer, cimet, đumbir i vaniliju kako biste dobili grubu mrvičastu smjesu.

  • Za biskvit:
    U zdjeli pomiješajte maslac, šećer i jaja pa sve dobro umutite mikserom da postane kremasto i gusto.
    U drugoj zdjeli prosijajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli.
    Sada naizmjence dodajte žlice brašna i žlice milerama smjesi od jaja i maslaca. Cijelo vrijeme miješajte mikserom na laganoj brzini dok se sve ne poveže u glatko tijesto.
    Kalup za tortu promjera 20 – 22 cm obložite papirom za pečenje pa u njega prelijte 2/3 pripremljenog tijesta.
    Posipajte polovinu nadjeva od cimeta i oraha pa sve prelijte ostatkom tijesta.
    Po vrhu posipajte ostatak nadjeva i pecite 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
    Pečeni kolač izvadite iz pećnice, pažljivo ga izvadite iz kalupa i ostavite da se malo ohladi pa poslužite.