VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Sočni kolač s orasima i cimetom
Ovaj biskvitni kolač u sebi krije mirisnu „vrpcu“ cimeta i hrskavih oraha, a dodatak Brzo & Fino milerama čini ga iznimno sočnim i ukusnim. Poznat je i pod nazivom coffee cake - jer izvrsno prija uz mlijeko, kavu ili čaj.
Sastojci
Za biskvit
-
115 g
Dukat maslaca
-
150 g
šećera
-
2
jaja
-
250 g
brašna
-
1 žličica
praška za pecivo
-
1/2 žličice
sode bikarbone
-
Prstohvat
soli
-
250 g
Brzo & Fino milerama
Za nadjev
-
70 g
oraha, grubo narezanih
-
80 g
smeđeg šećera
-
2 žličice
cimeta u prahu
-
1/2 žličice
đumbira u prahu
-
2 žličice
ekstrakta vanilije
-
Za nadjev:
U zdjelici dobro izmiješajte orahe, šećer, cimet, đumbir i vaniliju kako biste dobili grubu mrvičastu smjesu. -
Za biskvit:
U zdjeli pomiješajte maslac, šećer i jaja pa sve dobro umutite mikserom da postane kremasto i gusto.
U drugoj zdjeli prosijajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli.
Sada naizmjence dodajte žlice brašna i žlice milerama smjesi od jaja i maslaca. Cijelo vrijeme miješajte mikserom na laganoj brzini dok se sve ne poveže u glatko tijesto.
Kalup za tortu promjera 20 – 22 cm obložite papirom za pečenje pa u njega prelijte 2/3 pripremljenog tijesta.
Posipajte polovinu nadjeva od cimeta i oraha pa sve prelijte ostatkom tijesta.
Po vrhu posipajte ostatak nadjeva i pecite 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice, pažljivo ga izvadite iz kalupa i ostavite da se malo ohladi pa poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više