VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovoga puta predlažemo vam jedan pomalo neobičan složenac, za kojeg se krumpir kuha u umaku od Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i temeljca te senfa i bosiljka, što mu daje divnu aromatičnost. Drugi zanimljiv dodatak je – jabuka. Probajte i vi ovu zamamnu kombinaciju voća i povrća. Ideja će vam se osobito svidjeti kad vam otkrijemo da smo na kraju ubacili i malo pršuta i Sirela Goude te sve zapekli u pećnici.
Sastojci
-
1 kg
mladog krumpira
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
400 ml
temeljca (iz kocke ako nemate domaći)
-
4 žlice
senfa
-
1 žličica
sušenog bosiljka
-
1
poriluk
-
2
kiselkaste jabuke
-
150 g
pršuta ili dimljene šunke
-
100 g
Sirela Goude
-
po želji
soli i papra
-
malo
Dukat maslaca za premaz
KULINARSKI SAVJET: Jabuku u ovom jelu možete zamijeniti i korabicom. Složenac možete poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilogu nekom mesu.
-
Krumpir dobro operite i ogulite, a ako koristite mladi krumpir, dobro očistite četkicom ili ogulite. Narežite ga na kriškice (osmine) podjednake veličine.
-
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, temeljac, senf i sušeni bosiljak pomiješajte u loncu te dodajte krumpir. Zakuhajte i ostavite da se otklopljeno kuha na umjerenoj vatri oko 20-25 minuta, povremeno miješajući. Pazite da tekućine bude dovoljno ili po potrebi dolijte malo vode. Na kraju posolite i popaprite.
-
Za vrijeme dok se krumpiri kuhaju, pripremite ostalo povrće. Poriluk operite, očistite i narežite na kolutiće. Jabuke operite, odstranite im koštice i narežite na kriškice kao što ste rezali i krumpir. Pršut narežite na šire rezance, a pećnicu ugrijte na 200 °C.
-
Vatrostalnu posudu premažite Dukat maslacem. Kad je krumpir gotovo pa kuhan, preselite ga zajedno s umakom u posudu, te po njemu pospite poriluk, jabuke i pršut i sve lagano pomiješajte. Potom sve pospite naribanom Sirela Goudom i pecite 20-ak minuta dok se sir lijepo ne zazlati, a povrće skuha do kraja.
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više