VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovoga puta predlažemo vam jedan pomalo neobičan složenac, za kojeg se krumpir kuha u umaku od Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i temeljca te senfa i bosiljka, što mu daje divnu aromatičnost. Drugi zanimljiv dodatak je – jabuka. Probajte i vi ovu zamamnu kombinaciju voća i povrća. Ideja će vam se osobito svidjeti kad vam otkrijemo da smo na kraju ubacili i malo pršuta i Sirela Goude te sve zapekli u pećnici.
Sastojci
-
1 kg
mladog krumpira
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
400 ml
temeljca (iz kocke ako nemate domaći)
-
4 žlice
senfa
-
1 žličica
sušenog bosiljka
-
1
poriluk
-
2
kiselkaste jabuke
-
150 g
pršuta ili dimljene šunke
-
100 g
Sirela Goude
-
po želji
soli i papra
-
malo
Dukat maslaca za premaz
KULINARSKI SAVJET: Jabuku u ovom jelu možete zamijeniti i korabicom. Složenac možete poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilogu nekom mesu.
-
Krumpir dobro operite i ogulite, a ako koristite mladi krumpir, dobro očistite četkicom ili ogulite. Narežite ga na kriškice (osmine) podjednake veličine.
-
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, temeljac, senf i sušeni bosiljak pomiješajte u loncu te dodajte krumpir. Zakuhajte i ostavite da se otklopljeno kuha na umjerenoj vatri oko 20-25 minuta, povremeno miješajući. Pazite da tekućine bude dovoljno ili po potrebi dolijte malo vode. Na kraju posolite i popaprite.
-
Za vrijeme dok se krumpiri kuhaju, pripremite ostalo povrće. Poriluk operite, očistite i narežite na kolutiće. Jabuke operite, odstranite im koštice i narežite na kriškice kao što ste rezali i krumpir. Pršut narežite na šire rezance, a pećnicu ugrijte na 200 °C.
-
Vatrostalnu posudu premažite Dukat maslacem. Kad je krumpir gotovo pa kuhan, preselite ga zajedno s umakom u posudu, te po njemu pospite poriluk, jabuke i pršut i sve lagano pomiješajte. Potom sve pospite naribanom Sirela Goudom i pecite 20-ak minuta dok se sir lijepo ne zazlati, a povrće skuha do kraja.
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pačja prsa u umaku od naranče i zimska salata sa Salakisom
Pačja prsa u umaku od naranče pravi su klasik koji možete poslužiti u svakoj svečanoj prilici. Salata od pečenog korjenastog povrća sa slanim sirom Salakisom savršeno će nadopuniti i zaokružiti okuse ovog jela.
Saznaj više -
Recept
Tart s kremom od naranče i kardamoma
Prhko, hrskavo tijesto i bogata, aromatična krema od naranče obogaćena kardamomom čine ovaj jednostavni desert koji svoju teksturu i okus duguje i Dukat maslacu.
Saznaj više -
Recept
Pečene jabuke s Dukatosom
Malo što stvara takvu ugodu kao miris pečenih jabuka koji se širi stanom. Jabuke s Dukatosom jedu se tople i griju dušu i tijelo.
Saznaj više -
Recept
Starinska pita od jabuka
Reska i mirisna jabuka najbolje dolazi do izražaja u nježnom prhkom tijestu. S klasikom ne možete pogriješiti, pogotovo kad miriše na djetinjstvo.
Saznaj više