VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ovoga puta predlažemo vam jedan pomalo neobičan složenac, za kojeg se krumpir kuha u umaku od Brzo & Fino vrhnja za kuhanje i temeljca te senfa i bosiljka, što mu daje divnu aromatičnost. Drugi zanimljiv dodatak je – jabuka. Probajte i vi ovu zamamnu kombinaciju voća i povrća. Ideja će vam se osobito svidjeti kad vam otkrijemo da smo na kraju ubacili i malo pršuta i Sirela Goude te sve zapekli u pećnici.
Sastojci
-
1 kg
mladog krumpira
-
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
400 ml
temeljca (iz kocke ako nemate domaći)
-
4 žlice
senfa
-
1 žličica
sušenog bosiljka
-
1
poriluk
-
2
kiselkaste jabuke
-
150 g
pršuta ili dimljene šunke
-
100 g
Sirela Goude
-
po želji
soli i papra
-
malo
Dukat maslaca za premaz
KULINARSKI SAVJET: Jabuku u ovom jelu možete zamijeniti i korabicom. Složenac možete poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilogu nekom mesu.
-
Krumpir dobro operite i ogulite, a ako koristite mladi krumpir, dobro očistite četkicom ili ogulite. Narežite ga na kriškice (osmine) podjednake veličine.
-
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, temeljac, senf i sušeni bosiljak pomiješajte u loncu te dodajte krumpir. Zakuhajte i ostavite da se otklopljeno kuha na umjerenoj vatri oko 20-25 minuta, povremeno miješajući. Pazite da tekućine bude dovoljno ili po potrebi dolijte malo vode. Na kraju posolite i popaprite.
-
Za vrijeme dok se krumpiri kuhaju, pripremite ostalo povrće. Poriluk operite, očistite i narežite na kolutiće. Jabuke operite, odstranite im koštice i narežite na kriškice kao što ste rezali i krumpir. Pršut narežite na šire rezance, a pećnicu ugrijte na 200 °C.
-
Vatrostalnu posudu premažite Dukat maslacem. Kad je krumpir gotovo pa kuhan, preselite ga zajedno s umakom u posudu, te po njemu pospite poriluk, jabuke i pršut i sve lagano pomiješajte. Potom sve pospite naribanom Sirela Goudom i pecite 20-ak minuta dok se sir lijepo ne zazlati, a povrće skuha do kraja.
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više