Slatki kruh od jogurta i badema jednostavan je za pripremu i izrazito sočan. Pravi se od bademova brašna i Triple 0% jogurta bogatog proteinima, a kako je lagano zaslađen kokosovim šećerom, odličan je izbor za slatki doručak ili užinu.

Sastojci

  • 190 g
    Dukat Triple 0% jogurta, natur
  • 3
    jaja
  • 80 ml
    kokosova ulja, rastopljenog
  • 1
    limun, sok i ribana korica
  • 1 žličica
    ekstrakta vanilije
  • 180 g
    bademova brašna
  • 20 g
    kokosova brašna
  • 60 g
    kokosoba šećera
  • 1 žličica
    praška za pecivo
  • 1 žličica
    sode bikarbone
  • Prstohvat
    soli
  • Malo
    bobičastog voća
  • Po želji
    listići badema

  • Pravokutni kalup za kruh obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

  • U zdjeli pomiješajte jogurt, jaja, kokosovo ulje, limunov sok i koricu te ekstrakt vanilije.

  • Sve miješajte mikserom da se sastojci povežu u homogenu smjesu.

  • U drugoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, kokosovo brašno, kokosov šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.

  • Umiješajte ovu mješavinu suhih sastojaka u mokre sastojke i sve izmiješajte u gustu smjesu.

  • Smjesu prebacite u pripremljeni kalup za kruh, po vrhu rasporedite bobičasto voće i listiće badema.

  • Pecite u zagrijanoj pećnici 45 – 50 minuta.

  • Pečeni kruh pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite na rešetki da se potpuno ohladi.

  • Poslužite ga narezanog na kriške.