VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Slani palmieri sa sirom
Ako tražite last minute ideje što pripremiti za doček Nove godine, ne tražite dalje.
Slani palmieri nadjeveni Podravcem i Ribancem jednostavna su grickalica koja se brzo priprema, a zarazno je ukusna.
Sastojci
-
2 x 250 g
lisnatog tijesta
-
100 g
Sirela Podravca
-
50 g
Sirela Ribanca
-
5-6
suhih rajčica iz ulja
-
5-6
crnih maslina
-
2 žličice
suhog timijana
-
Malo
maslinova ulja
-
Oba komada lisnatog tijesta tanko razvaljajte.
-
Podravec i Ribanac naribajte, a rajčice i masline sitno nasjeckajte.
-
Premažite oba lista lisnatog tijesta s malo maslinova ulja pa ga posipajte s polovicom naribanih sireva. Dodajte i pola sjeckanih rajčica i crnih maslina te sve posipajte žličicom timijana.
-
Nadjeveno lisnato počnite rolati uz kraću stranu prema sredini.
-
Kada dođete do sredine, krenite rolati sa suprotne strane, tako da se na kraju zarolane polovice dodiruju na sredinu.
-
Oštrim nožem narežite ovako zarolano tijesto na šnite debljine oko 1 cm.
-
Poslažite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Ponovite postupak i s drugim listom lisnatog tijesta.
-
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta ili dok se ne zarumene.
-
Odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više