VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Slani palmieri sa sirom
Ako tražite last minute ideje što pripremiti za doček Nove godine, ne tražite dalje.
Slani palmieri nadjeveni Podravcem i Ribancem jednostavna su grickalica koja se brzo priprema, a zarazno je ukusna.
Sastojci
-
2 x 250 g
lisnatog tijesta
-
100 g
Sirela Podravca
-
50 g
Sirela Ribanca
-
5-6
suhih rajčica iz ulja
-
5-6
crnih maslina
-
2 žličice
suhog timijana
-
Malo
maslinova ulja
-
Oba komada lisnatog tijesta tanko razvaljajte.
-
Podravec i Ribanac naribajte, a rajčice i masline sitno nasjeckajte.
-
Premažite oba lista lisnatog tijesta s malo maslinova ulja pa ga posipajte s polovicom naribanih sireva. Dodajte i pola sjeckanih rajčica i crnih maslina te sve posipajte žličicom timijana.
-
Nadjeveno lisnato počnite rolati uz kraću stranu prema sredini.
-
Kada dođete do sredine, krenite rolati sa suprotne strane, tako da se na kraju zarolane polovice dodiruju na sredinu.
-
Oštrim nožem narežite ovako zarolano tijesto na šnite debljine oko 1 cm.
-
Poslažite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Ponovite postupak i s drugim listom lisnatog tijesta.
-
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, oko 20 minuta ili dok se ne zarumene.
-
Odmah poslužite.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kruščići od trapista iz kalupa za muffine
Aromatični i prozračni kruščići od sira koje ćete obožavati. Za njihovu pripremu potrebno je izdvojiti tek dvadesetak minuta i nekoliko osnovnih namirnica, a jedini pravi izazov u ovom receptu je odoljeti im i ne pojesti više od jednog!
Saznaj više -
Recept
Mesne okruglice punjene mozzarellom
Saznaj više -
Recept
Domaće čokoladne praline
Ljubav se može pokazati na mnogo načina, a jedan od najslađih su srcolike čokoladne praline. Uz malo truda i samo pet osnovnih sastojka možete ih i sami napraviti pa razveseliti voljenu osobu.
Saznaj više -
Recept
Tarte soleile s pestom i camembertom
Grickalica i umak u jednom jelu – brzom i jednostavnom, a dojmljivom tartu u kojem će uživati svi gurmani!
Saznaj više