VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Osim uz salate, piletinu, povrće… President Salakis odlično se uklapa u niz jela, no sigurno niste razmišljali staviti ga u kruh? Ovaj je kruh bogat, jako sočan i vrlo ukusan, a idealan je za doručak, večeru ili kao pratnja glavnom jelu. Priprema je vrlo jednostavna - najteži je dio čekanje da se kruh ispeče, a pogotovo da se ohladi :)
Sastojci
-
150 g
crnih maslina bez koštica
-
200 g
mini rajčica
-
200 g
President Salakisa
-
3
jaja
-
100 ml
maslinovog ulja
-
100 ml
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
200 g
oštrog brašna
-
1
prašak za pecivo
-
po želji
soli i papra
KULINARSKI SAVJET: Umjesto kruha, možete ispeći tijesto i u kalupima za muffine. U tom slučaju kruščići će se kraće peći, oko 25-30 minuta.
-
Crne masline dobro ocijedite i narežite na manje komadiće, President Salakis narežite na kockice, a oprane i osušene mini rajčice na ploškice. Pećnicu ugrijte na 180°C. Pravokutni kalup za kruh dužine oko 25 cm obložite papirom za pečenje ili namastite i pobrašnite.
-
Jaja pjenasto istucite s maslinovim uljem i Brzo & Fino kiselim vrhnjem. Brašno prosijte s praškom za pecivo. U to dodajte oko žličicu soli i papra po ukusu pa dobro promiješajte. Brašno dodajte u jaja pa sve ručno izmiješajte. Također ručno umiješajte nasjeckane masline, President Salakis i mini rajčice.
-
Tijesto stavite u kalup i pecite oko 60-70 minuta. Obavezno provjerite čačkalicom je li pečeno - čačkalica mora ostati čista. Ako kruh počne tamniti, pokrijte ga aluminijskom folijom.
-
Pečeni kruh izvadite na rešetku da se ohladi, barem 30-45 minuta prije rezanja. Poslužite mlako ili hladno. Dobar tek!
Recept: The Slice of Life
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više