VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Tikvice su super povrće koje daje sočnost i slatkim i slanim kolačima. Ove kocke s tikvicama izvrsna su užina ili večera, ali ih možete poslužiti i kao prilog!
Sastojci
-
2 manje
tikvice
-
100 g
slanine
-
100 g
Sirela goude (naribane)
-
Vezica
vlasca
-
100 g
brašna
-
3
jaja
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1/2 vrećice
praška za pecivo
-
Po želji
sol, papar i čili
-
Malo
dodatne naribane Sirela goude
-
Malo
Dukat maslaca za premazivanje
-
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup dimenzija 20 x 20 cm, premažite ga maslacem i pobrašnite.
-
Slaninu narežite na trakice i kratko popržite.
-
Tikvice operite i naribajte, dodajte im prethodno poprženu slaninu, sitno nasjeckani vlasac te naribanu goudu.
-
U drugoj posudi pjenjačom izradite jaja i brašno s praškom za pecivo, dodajte ulje i začine.
-
Spojite dvije smjese. Izlijte u kalup, po vrhu dodajte još naribane goude i pecite 30-ak minuta dok ne dobije lijepu boju.
Recept: Uvijek gladna
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više