VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Predlažemo da ovog vikenda budete posebno kreativni i učinite svoj stol još šarenijim i zanimljivijim. Napravite nešto neobično za predjelo – tortice, ali u slanom izdanju! Radi se o torticama s podlogom od integralnog dvopeka te kremom od President posnog sira i pesta. Posebnu čar torticama dat će dekoracija od raznog povrća i svježeg začinskog bilja koje vam se nađe pri ruci.
Sastojci
Podloga:
-
100 g
integralnog dvopeka
-
75 g
omekšanog Dukat maslaca
Pesto:
-
2
češnja češnjaka
-
50 g
lješnjaka
-
50 ml
maslinovog ulja
-
1
šaka rikule
-
¼
žličice soli
-
po želji
papar
-
1-2
žlice vode po potrebi
Krema i dekoracija:
-
350 g
President posnog sira
-
100 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
4
listića želatine
-
propremljeni
pesto
-
po želji
svježi kopar, krastavac, mini rajčice, crne masline, rotkvice
KULINARSKI SAVJET: Ukoliko niste ljubitelj tvrđih, hrskavih podloga kakvog imaju ove tortice, možete koristiti integralni tost kojeg ćete kalupićem izrezati na veličinu koja vam je potrebna. Ako nemate male metalne kalupe (obruče) možete napravit tortu promjera 20 cm u jednom većem kalupu.
-
Dvopek sitno sameljite u blenderu ili stavite u vrećicu i istucite valjkom kako bi ga jako usitnili. Mrvice pomiješajte s Dukat maslacem koji je odstajao na sobnoj temperaturi i sve rukama zamijesite da se dobro poveže.
-
Devet metalnih malih obruča promjera oko 6 cm malo premažite uljem da tortice kasnije lakše izvadite. Postavite ih na plohu obloženu papirom za pečenje i dno kalupića obložite pripremljenim dvopekom. Dobro utisnite u dno kalupića pa stavite u hladnjak da se stisne.
-
Pesto napravite tako da sve sastojke za njega ubacite u blender i miksate dok ne dobijete gustu, mazivu smjesu. Ako je pregusto, dodajte malo vode.
-
Za kremu namočite listiće želatine u hladnoj vodi da omekšaju. U većoj zdjeli pomiješajte President posni sir, Brzo & Fino kiselo vrhnje te malo soli i papra. Sve izmiješajte mikserom da nastane glatka smjesa. Želatinu ocijedite pa zajedno sa žličicom vode otopite u malom lončiću, kuhajući vrlo kratko, na najslabijoj vatri i cijelo vrijeme miješajući. Otopljenu želatinu dodajte u smjesu od sira i dobro pomiješajte.
-
Smjesu od sira podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte pripremljeni pesto. Probajte malo obje smjese, po potrebi dodajte još začina, no nemojte pretjerati. Zelena smjesa će sama po sebi biti malo „jača“ zbog pikantnog pesta, a gornja treba biti malo blaža da se okusi dobro izbalansiraju. Smjesu s pestom stavite u vrećicu za zamrzavanje i odrežite joj malo veći rubić. Tako će vam biti lakše nanositi kremu na podlogu u uskim kalupićima i tortice će ispasti urednije. Zagladite kremu malom žličicom i tortice stavite 10-ak minuta u zamrzivač da se zeleni sloj stisne.
-
Bijelu kremu također stavite u drugu plastičnu vrećicu za zamrzavanje te ponovite postupak nanošenja kreme na zeleni sloj. Opet sve lijepo zagladite i stavite u hladnjak na 2 sata (ako vam se žuri, možete staviti kratko i u zamrzivač).
-
Kad su se tortice stisnule, pažljivo ih odozdo odvojite od papira te pomoću donje strane uske čaše gurajte kroz obruč prema gore kako bi tortica izašla. Ukrasite ih po želji, povrćem i začinskim biljem koje vam je pri ruci. Pustite mašti na volju!
Recept: The Slice of Life
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više