VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Slane princes-krafne s kremom od sira i lososom
Tko kaže da princes-krafne moraju uvijek biti slatke? Jednako su fine i slane! Ovih blagdana isprobajte ih u ukusnoj kombinaciji svježeg sira i dimljenog lososa.
Sastojci
Za tijesto
-
250 ml
vode
-
120 ml
ulja
-
1/2 žličice
soli
-
150 g
brašna
-
4
velika jaja
Za kremu
-
375 g
Zagrebačkog sira
-
300 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
1 žličica
dijon senfa
-
2 žličice
sitno nasjeckanog kopra
-
1 žličica
soli
-
100 g
dimljenog lososa
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
Po želji
zrna nara za ukrašavanje
-
Za tijesto zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.
-
U srednje velikoj posudi debelog dna pomiješajte vodu, ulje i sol te zagrijavajte dok ne zavrije.
-
Maknite s vatre pa kuhačom umiješajte brašno. Budite brzi i žustri te pazite da ne nastanu grudice.
-
Smjesu ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
-
Polako dodajte jaja u 2 - 3 navrata, žustro miješajući nakon svakog dodavanja, dok smjesa ne postane homogena, gusta i sjajna.
-
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom pa je istiskujte na lim u obliku krugova promjera oko 3 cm.
-
Tijesto istiskujte spiralno i lagano uvis, a ako nemate vrećicu za ukrašavanje, možete ga stavljati na lim i uz pomoć žličice. Ostavljajte dovoljno mjesta oko svake hrpice tijesta jer će tijekom pečenja poprilično narasti. Vrhove tijesta koji strše u vis spustite laganim pritiskom vlažnim prstom, da ne bi zagorjeli.
-
Pecite 35 – 40 minuta, odnosno dok tijesto ravnomjerno ne poprimi tamnije smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije punjenja kremom.
-
Za kremu u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir i kiselo vrhnje. Dodajte senf, kopar, sol i papar i sve dobro izmiješajte u glatku kremu.
-
Ohlađene princes-krafne prerežite na visini od 2/3.
-
Donji dio krafne napunite pripremljenom kremom pa na kremu stavite komadić dimljenog lososa.
-
Poklopite gornjom polovicom krafne i po želji na vrh stavite još malo kreme i zrno nara.
-
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više