VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Slane princes-krafne s kremom od sira i lososom
Tko kaže da princes-krafne moraju uvijek biti slatke? Jednako su fine i slane! Ovih blagdana isprobajte ih u ukusnoj kombinaciji svježeg sira i dimljenog lososa.
Sastojci
Za tijesto
-
250 ml
vode
-
120 ml
ulja
-
1/2 žličice
soli
-
150 g
brašna
-
4
velika jaja
Za kremu
-
375 g
Zagrebačkog sira
-
300 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
1 žličica
dijon senfa
-
2 žličice
sitno nasjeckanog kopra
-
1 žličica
soli
-
100 g
dimljenog lososa
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
Po želji
zrna nara za ukrašavanje
-
Za tijesto zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.
-
U srednje velikoj posudi debelog dna pomiješajte vodu, ulje i sol te zagrijavajte dok ne zavrije.
-
Maknite s vatre pa kuhačom umiješajte brašno. Budite brzi i žustri te pazite da ne nastanu grudice.
-
Smjesu ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
-
Polako dodajte jaja u 2 - 3 navrata, žustro miješajući nakon svakog dodavanja, dok smjesa ne postane homogena, gusta i sjajna.
-
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom pa je istiskujte na lim u obliku krugova promjera oko 3 cm.
-
Tijesto istiskujte spiralno i lagano uvis, a ako nemate vrećicu za ukrašavanje, možete ga stavljati na lim i uz pomoć žličice. Ostavljajte dovoljno mjesta oko svake hrpice tijesta jer će tijekom pečenja poprilično narasti. Vrhove tijesta koji strše u vis spustite laganim pritiskom vlažnim prstom, da ne bi zagorjeli.
-
Pecite 35 – 40 minuta, odnosno dok tijesto ravnomjerno ne poprimi tamnije smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije punjenja kremom.
-
Za kremu u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir i kiselo vrhnje. Dodajte senf, kopar, sol i papar i sve dobro izmiješajte u glatku kremu.
-
Ohlađene princes-krafne prerežite na visini od 2/3.
-
Donji dio krafne napunite pripremljenom kremom pa na kremu stavite komadić dimljenog lososa.
-
Poklopite gornjom polovicom krafne i po želji na vrh stavite još malo kreme i zrno nara.
-
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla votka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više