VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Slane princes-krafne s kremom od sira i lososom
Tko kaže da princes-krafne moraju uvijek biti slatke? Jednako su fine i slane! Ovih blagdana isprobajte ih u ukusnoj kombinaciji svježeg sira i dimljenog lososa.
Sastojci
Za tijesto
-
250 ml
vode
-
120 ml
ulja
-
1/2 žličice
soli
-
150 g
brašna
-
4
velika jaja
Za kremu
-
375 g
Zagrebačkog sira
-
300 g
Brzo & Fino domaćeg kiselog vrhnja
-
1 žličica
dijon senfa
-
2 žličice
sitno nasjeckanog kopra
-
1 žličica
soli
-
100 g
dimljenog lososa
-
Po želji
svježe mljeveni papar
-
Po želji
zrna nara za ukrašavanje
-
Za tijesto zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite dva velika lima papirom za pečenje.
-
U srednje velikoj posudi debelog dna pomiješajte vodu, ulje i sol te zagrijavajte dok ne zavrije.
-
Maknite s vatre pa kuhačom umiješajte brašno. Budite brzi i žustri te pazite da ne nastanu grudice.
-
Smjesu ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
-
Polako dodajte jaja u 2 - 3 navrata, žustro miješajući nakon svakog dodavanja, dok smjesa ne postane homogena, gusta i sjajna.
-
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom pa je istiskujte na lim u obliku krugova promjera oko 3 cm.
-
Tijesto istiskujte spiralno i lagano uvis, a ako nemate vrećicu za ukrašavanje, možete ga stavljati na lim i uz pomoć žličice. Ostavljajte dovoljno mjesta oko svake hrpice tijesta jer će tijekom pečenja poprilično narasti. Vrhove tijesta koji strše u vis spustite laganim pritiskom vlažnim prstom, da ne bi zagorjeli.
-
Pecite 35 – 40 minuta, odnosno dok tijesto ravnomjerno ne poprimi tamnije smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije punjenja kremom.
-
Za kremu u zdjeli pomiješajte Zagrebački sir i kiselo vrhnje. Dodajte senf, kopar, sol i papar i sve dobro izmiješajte u glatku kremu.
-
Ohlađene princes-krafne prerežite na visini od 2/3.
-
Donji dio krafne napunite pripremljenom kremom pa na kremu stavite komadić dimljenog lososa.
-
Poklopite gornjom polovicom krafne i po želji na vrh stavite još malo kreme i zrno nara.
-
Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tramezzini s mramornom goudom
Tramezzini su mali, trokutasti talijanski sendviči. Mogu se nadijevati svime što biste i inače stavili u sendvič, a mi smo ovog puta, između ostalog, izabrali okusom i izgledom atraktivnu mramornu goudu.
Saznaj više -
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više