VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Slane buhtle s Dimsijem
Tko može odoljeti mekanim i ukusnim buhtlama? A ako ih još niste isprobali u slanoj verziji s dimljenim sirom i začinskim biljem, vrijeme je!
Sastojci
Za buhtle
-
500 g
brašna
-
1 vrećica
instant kvasca
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
šećera
-
1/2 žličice
ružmarina
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
200 g
Dukat tekućeg jogurta
-
60 ml
Dukat mlijeka
-
75 ml
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
1 žličica
Dukat maslaca za premazivanje
-
Malo
soli za posipanje
Za nadjev
-
150 g
President Zagrebačkog sira
-
150 g
Dimsija, naribanog
-
Prstohvat
soli
-
Prstohvat
papra
-
Za nadjev:
U zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, naribani Dimsi, sol i papar.
Sve dobro izmiješajte kako bi se sastojci spojili u homogenu smjesu. -
Za buhtle:
U zdjeli izmiješajte brašno i kvasac pa dodajte sol, šećer i sve začine te sve još jednom dobro promiješajte.U sredini brašna napravite udubinu pa dodajte jogurt, mlijeko, maslinovo ulje i jaje.
Sve dobro promiješajte i krenite mijesiti tijesto. Najbolje ga je zamijesiti mikserom sa spiralnim nastavcima, ali možete i ručno.
Tijesto dobro, dobro umijesite da postane glatko, sjajno i podatno.
Formirajte ga u kuglu, premažite s malo ulja, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se podigne.
Kada se tijesto udvostruči, prebacite ga na radnu plohu, premijesite i razdijelite na 12 jednakih komada.
Svaki komad tijesta oblikujte u kuglicu pa u sredini palcem napravite udubinu. Svaku udubinu napunite žličicom nadjeva od sira.
Pažljivo zatvorite svaku udubinu tako da prstima stisnete tijesto i ponovno oblikujete kuglicu.
Nadjevene kuglice složite u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Pokrijte ih i ostavite da se dižu još sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva pa u njoj pecite podignute buhtle oko 35 – 40 minuta.
Kad su pečene, izvadite ih iz pećnice i odmah premažite s malo maslaca i posipajte solju.
Ostavite ih da se ohlade do sobne temperature pa ih poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više