VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo, Glavno jelo
Slane buhtle s Dimsijem
Tko može odoljeti mekanim i ukusnim buhtlama? A ako ih još niste isprobali u slanoj verziji s dimljenim sirom i začinskim biljem, vrijeme je!
Sastojci
Za buhtle
-
500 g
brašna
-
1 vrećica
instant kvasca
-
1 žličica
soli
-
1 žličica
šećera
-
1/2 žličice
ružmarina
-
1/2 žličice
majčine dušice
-
1/2 žličice
češnjaka u granulama
-
200 g
Dukat tekućeg jogurta
-
60 ml
Dukat mlijeka
-
75 ml
maslinovog ulja
-
1
jaje
-
1 žličica
Dukat maslaca za premazivanje
-
Malo
soli za posipanje
Za nadjev
-
150 g
President Zagrebačkog sira
-
150 g
Dimsija, naribanog
-
Prstohvat
soli
-
Prstohvat
papra
-
Za nadjev:
U zdjeli pomiješajte Zagrebački sir, naribani Dimsi, sol i papar.
Sve dobro izmiješajte kako bi se sastojci spojili u homogenu smjesu. -
Za buhtle:
U zdjeli izmiješajte brašno i kvasac pa dodajte sol, šećer i sve začine te sve još jednom dobro promiješajte.U sredini brašna napravite udubinu pa dodajte jogurt, mlijeko, maslinovo ulje i jaje.
Sve dobro promiješajte i krenite mijesiti tijesto. Najbolje ga je zamijesiti mikserom sa spiralnim nastavcima, ali možete i ručno.
Tijesto dobro, dobro umijesite da postane glatko, sjajno i podatno.
Formirajte ga u kuglu, premažite s malo ulja, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se podigne.
Kada se tijesto udvostruči, prebacite ga na radnu plohu, premijesite i razdijelite na 12 jednakih komada.
Svaki komad tijesta oblikujte u kuglicu pa u sredini palcem napravite udubinu. Svaku udubinu napunite žličicom nadjeva od sira.
Pažljivo zatvorite svaku udubinu tako da prstima stisnete tijesto i ponovno oblikujete kuglicu.
Nadjevene kuglice složite u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Pokrijte ih i ostavite da se dižu još sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva pa u njoj pecite podignute buhtle oko 35 – 40 minuta.
Kad su pečene, izvadite ih iz pećnice i odmah premažite s malo maslaca i posipajte solju.
Ostavite ih da se ohlade do sobne temperature pa ih poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više