Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Sladoled od jagoda u keks-sendviču

Sladoled od jagoda i Dukatosa najbolji je u neodoljivoj kombinaciji sa svježe pečenim čokoladnim keksima

Sastojci

Za sladoled
  • 500 g
    jagoda
  • 2 žlice
    soka od bazge
  • 3-4 lista
    mente
  • 1
    limun (sok)
  • 400 g
    Dukatosa
  • 3 žlice
    meda
Za kekse
  • 120 g
    pirova brašna
  • 200 g
    čokolade za kuhanje
  • 120 g
    Dukat maslaca
  • 2 žlice
    meda
  • 2
    jaja
  • Prstohvat
    soli
  • 1/2 vrećice
    praška za pecivo

  • Jagode usitnite, ubacite u lonac i prokuhajte s mentom. Štapnim mikserom izblendajte masu.

  • U poluohlađenu masu dodajte Dukatos, sirup od bazge, limunov sok i prstohvat soli.

  • Prebacite u posudu za hlađenje, zatvorite je i ostavite u zamrzivaču oko 12 sati.

  • Rastopite maslac i čokoladu.

  • Jaja istucite mikserom dok se smjesa ne udvostruči. Potom otopljenu čokoladu dodajte jajima i miksajte dok se ne spoji. Dodajte med.

  • Mikserom na najmanjoj brzini umiješajte brašno tako da ga dodajete dio po dio.

  • Smjesu ohladite, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena da se stisne, a otom izvadite iz hladnjaka i oblikujte 12 kuglica.

  • Postavite kuglice na papir za pečenje tako da jednu od druge udaljite nekoliko centimetara jer će se keks raširiti. Pecite 10 minuta na 170 stupnjeva.

  • Kad se keksi ohlade, između njih složite po žlicu sladoleda.

    Recept Tasty business