VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sladoled od jagoda i Dukatosa najbolji je u neodoljivoj kombinaciji sa svježe pečenim čokoladnim keksima
Sastojci
Za sladoled
-
500 g
jagoda
-
2 žlice
soka od bazge
-
3-4 lista
mente
-
1
limun (sok)
-
400 g
Dukatosa
-
3 žlice
meda
Za kekse
-
120 g
pirova brašna
-
200 g
čokolade za kuhanje
-
120 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
meda
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
1/2 vrećice
praška za pecivo
-
Jagode usitnite, ubacite u lonac i prokuhajte s mentom. Štapnim mikserom izblendajte masu.
-
U poluohlađenu masu dodajte Dukatos, sirup od bazge, limunov sok i prstohvat soli.
-
Prebacite u posudu za hlađenje, zatvorite je i ostavite u zamrzivaču oko 12 sati.
-
Rastopite maslac i čokoladu.
-
Jaja istucite mikserom dok se smjesa ne udvostruči. Potom otopljenu čokoladu dodajte jajima i miksajte dok se ne spoji. Dodajte med.
-
Mikserom na najmanjoj brzini umiješajte brašno tako da ga dodajete dio po dio.
-
Smjesu ohladite, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena da se stisne, a otom izvadite iz hladnjaka i oblikujte 12 kuglica.
-
Postavite kuglice na papir za pečenje tako da jednu od druge udaljite nekoliko centimetara jer će se keks raširiti. Pecite 10 minuta na 170 stupnjeva.
-
Kad se keksi ohlade, između njih složite po žlicu sladoleda.
Recept Tasty business.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Kolač od rogača s kiselim vrhnjem
Ovaj jednostavni kolač je sve samo ne običan, njegova osnova je rogač – pomalo zaboravljena mediteranska biljka koja mu daje posebnu aromu. Rogač u receptu potpuno zamjenjuje brašno, pa je ova slastica prikladna i za one koji ne konzumiraju gluten.
Saznaj više -
Recept
Torta pasqualina s ricottom, špinatom i jajima
Torta pasqualina je talijanska slana pita koja se tradicionalno priprema za Uskrs. Hrskavo tijesto nadjeveno je špinatom, ricottom i jajima.
Saznaj više
Iako zahtijeva malo više vremena, iznimno je ukusna i atraktivna, što je čini prekrasnim dodatkom na blagdanskom stolu. -
Recept
Francuska pita od luka
Ova naizgled skromna pita iznenadit će vas svojim osebujnim okusom. Klasična je to francuska pita s lukom u glavnoj ulozi, koji je laganim pirjanjem na maslacu pretvoren u aromatičan i ukusan nadjev.
Saznaj više -
Recept
Polpete od tune i posnog sira
Ove ukusne polpetice prave su proteinske bombice! Dodajte im prilog po želji i uživajte u cjelovitom obroku.
Saznaj više