VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sladoled od jagoda i Dukatosa najbolji je u neodoljivoj kombinaciji sa svježe pečenim čokoladnim keksima
Sastojci
Za sladoled
-
500 g
jagoda
-
2 žlice
soka od bazge
-
3-4 lista
mente
-
1
limun (sok)
-
400 g
Dukatosa
-
3 žlice
meda
Za kekse
-
120 g
pirova brašna
-
200 g
čokolade za kuhanje
-
120 g
Dukat maslaca
-
2 žlice
meda
-
2
jaja
-
Prstohvat
soli
-
1/2 vrećice
praška za pecivo
-
Jagode usitnite, ubacite u lonac i prokuhajte s mentom. Štapnim mikserom izblendajte masu.
-
U poluohlađenu masu dodajte Dukatos, sirup od bazge, limunov sok i prstohvat soli.
-
Prebacite u posudu za hlađenje, zatvorite je i ostavite u zamrzivaču oko 12 sati.
-
Rastopite maslac i čokoladu.
-
Jaja istucite mikserom dok se smjesa ne udvostruči. Potom otopljenu čokoladu dodajte jajima i miksajte dok se ne spoji. Dodajte med.
-
Mikserom na najmanjoj brzini umiješajte brašno tako da ga dodajete dio po dio.
-
Smjesu ohladite, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena da se stisne, a otom izvadite iz hladnjaka i oblikujte 12 kuglica.
-
Postavite kuglice na papir za pečenje tako da jednu od druge udaljite nekoliko centimetara jer će se keks raširiti. Pecite 10 minuta na 170 stupnjeva.
-
Kad se keksi ohlade, između njih složite po žlicu sladoleda.
Recept Tasty business.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Marinirana mini mozzarella
Blagi okus mozzarelle nadogradili smo začinima i dobili fini snack koji se može jesti sam ili kao dodatak salatama i sirnim platama.
Saznaj više -
Recept
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Saznaj više -
Recept
Kolač od Zagrebačkog sira bez laktoze i trešanja
Ovaj jednostavni kolač s trešnjama nevjerojatno je pjenast, lagan i ukusan. Radi se od President Zagrebačkog sira bez laktoze, potpuno je bez brašna, a zaslađen je s tek malo kokosovog šećera, pa se njime mogu počastiti i oni kojima određene namirnice inače smetaju.
Saznaj više -
Recept
Pečeni krumpir s feta sirom
Mladi krumpir prava je poslastica! Ispecite ga u komadu, bez guljenja, pa „dotjerajte“ feta sirom i začinskim biljem. Uz još koju kap maslinovog ulja, ovo bi mogao postati recept za vaš omiljeni proljetni prilog.
Saznaj više