VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Sastojci
Za umak od malina
-
125 g
malina
-
2 žlice
šećera
-
1 žlica
teranina ili nekog drugog likera
Za semifreddo
-
250 g
Brzo & FIno vrhnja za šlag
-
50 g
šećera u prahu
-
1
burbon vanilin šećer
-
300 g
Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
-
2 - 3 žlice
umaka od malina
Za posluživanje
-
Po želji
svježe maline
-
Za umak od malina:
U lončiću pomiješajte maline, šećer i liker.
Kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sve ne pretvori u tekućinu.
Maknite s vatre i dobro procijedite kako biste dobili čisti umak bez koštica.
Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu. -
Za semifreddo:
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag, šećer u prahu i vanilin šećer pa sve mikserom izradite u šlag.
Izrađenom šlagu dodajte 2 žlice pripremljenog umaka od malina i 300 g kiselog vrhnja.
Sve izmiješajte mikserom na najnižoj brzini kako bi se sastojci proželi.
Pravokutni kalup za kruh obložite prozirnom folijom ili papirom za pečenje pa u njega prebacite polovicu smjese od vrhnja.
Poravnajte smjesu pa je prelijte s nekoliko žlica umaka od malina.
Dodajte i koju svježu malinu pa sve prelijte preostalom smjesom od vrhnja.
Po vrhu prelijte preostali umak od malina, protresite malo kalup kako bi se sve ravnomjerno rasporedilo i odložite u zamrzivač na 3 sata.
Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite uz svježe maline.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Salata od tikvica s listićima Grand Oval gourmeta
Tikvice ljeti kuhamo i pečemo na bezbroj načina, ali one se mogu jesti i sirove! Evo jedne fine ideje za salatu s mariniranim tikvicama i listićima našeg zrelog sira Grand Oval gourmet.
Saznaj više -
Recept
Grilane breskve s kremom od mascarponea
Slatke i sočne breskve prava su ljetna poslastica i vrlo ih je lako pretvoriti u neodoljivi desert.
Saznaj više
Jedna od najlakših i najfinijih opcija je da ih kratko grilate i još tople poslužite s kremom od mascarponea. -
Recept
Njoki od ricotte u umaku od pečenog povrća
Saznaj više -
Recept
Lisnata pizza s paprikama
Jednostavnija, brža i hrskavija verzija svima drage pizze! U ovoj varijanti koristili smo President sir za pizzu a la margarita, ali jednako fina bila bi i uz druge dvije varijante – a la smoked ili a la americana.
Saznaj više