VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Sastojci
Za umak od malina
-
125 g
malina
-
2 žlice
šećera
-
1 žlica
teranina ili nekog drugog likera
Za semifreddo
-
250 g
Brzo & FIno vrhnja za šlag
-
50 g
šećera u prahu
-
1
burbon vanilin šećer
-
300 g
Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
-
2 - 3 žlice
umaka od malina
Za posluživanje
-
Po želji
svježe maline
-
Za umak od malina:
U lončiću pomiješajte maline, šećer i liker.
Kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sve ne pretvori u tekućinu.
Maknite s vatre i dobro procijedite kako biste dobili čisti umak bez koštica.
Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu. -
Za semifreddo:
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag, šećer u prahu i vanilin šećer pa sve mikserom izradite u šlag.
Izrađenom šlagu dodajte 2 žlice pripremljenog umaka od malina i 300 g kiselog vrhnja.
Sve izmiješajte mikserom na najnižoj brzini kako bi se sastojci proželi.
Pravokutni kalup za kruh obložite prozirnom folijom ili papirom za pečenje pa u njega prebacite polovicu smjese od vrhnja.
Poravnajte smjesu pa je prelijte s nekoliko žlica umaka od malina.
Dodajte i koju svježu malinu pa sve prelijte preostalom smjesom od vrhnja.
Po vrhu prelijte preostali umak od malina, protresite malo kalup kako bi se sve ravnomjerno rasporedilo i odložite u zamrzivač na 3 sata.
Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite uz svježe maline.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više