VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Semifreddo s vrhnjem i malinama
Semifreddo je ledeni desert, nešto između sladoleda i moussea. Otud mu i ime, koje u prijevodu znači polusmrznuto. Ovaj desert tradicionalno se priprema s jajima, ali za još jednostavniju i bržu verziju pripremili smo ga samo s kremastim Brzo & Fino vrhnjima uz dodatak malina.
Sastojci
Za umak od malina
-
125 g
malina
-
2 žlice
šećera
-
1 žlica
teranina ili nekog drugog likera
Za semifreddo
-
250 g
Brzo & FIno vrhnja za šlag
-
50 g
šećera u prahu
-
1
burbon vanilin šećer
-
300 g
Brzo & Fino Domaćeg kiselog vrhnja
-
2 - 3 žlice
umaka od malina
Za posluživanje
-
Po želji
svježe maline
-
Za umak od malina:
U lončiću pomiješajte maline, šećer i liker.
Kuhajte nad umjerenom vatrom dok se sve ne pretvori u tekućinu.
Maknite s vatre i dobro procijedite kako biste dobili čisti umak bez koštica.
Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu. -
Za semifreddo:
U zdjeli za miješanje pomiješajte vrhnje za šlag, šećer u prahu i vanilin šećer pa sve mikserom izradite u šlag.
Izrađenom šlagu dodajte 2 žlice pripremljenog umaka od malina i 300 g kiselog vrhnja.
Sve izmiješajte mikserom na najnižoj brzini kako bi se sastojci proželi.
Pravokutni kalup za kruh obložite prozirnom folijom ili papirom za pečenje pa u njega prebacite polovicu smjese od vrhnja.
Poravnajte smjesu pa je prelijte s nekoliko žlica umaka od malina.
Dodajte i koju svježu malinu pa sve prelijte preostalom smjesom od vrhnja.
Po vrhu prelijte preostali umak od malina, protresite malo kalup kako bi se sve ravnomjerno rasporedilo i odložite u zamrzivač na 3 sata.
Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite uz svježe maline.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Pečeni krumpir nadjeven kajmakom
Pole pečenog krumpira fine su same po sebi, ali dodatak kajmaka i sira transformira ih u zalogaje kojima ćete teško odoljeti.
Saznaj više -
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više