VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Sconesi s orasima i javorovim sirupom
Sconesi su male prhke pogačice pripremljene od brašna i maslaca. Obično su blago zaslađene te se tradicionalno poslužuju s džemom i vrhnjem uz čaj. Naši sconesi, prepuni oraha i zaslađeni javorovim sirupom, prava su jesenska gozba. Uz malo kiselkastog džema od mandarina jednostavno su neodoljivi.
Sastojci
Za sconse
-
420 g
brašna
-
80 g
oraha sitno sjeckanih
-
1 vrećica
praška za pecivo
-
1 žličica
cimeta
-
½ žličice
kardamoma
-
½ žličice
đumbira
-
prstohvat
soli
-
150 g
Dukat maslaca
-
240 ml
Dukat mlijeka
-
100 ml
javorovog sirupa
Za glazuru
-
100 g
šećera u prahu
-
60 ml
javorovog sirupa
Za posluživanje
-
ili po želji
džem od mandarina
Za sconese:
-
U zdjeli pomiješajte brašno, nasjeckane orahe, cimet, kardamom, đumbir i sol.
-
Maslac narežite na listiće pa ga dodajte mješavini brašna. Utrljajte ga prstima u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.
-
U drugoj posudi dobro pomiješajte mlijeko i javorov sirup pa ih dodajte smjesi od brašna i maslaca.
-
Kuhačom ili žlicom miješajte sve dok se ne poveže u kompaktno i mekano tijesto.
-
Tijesto razdijelite na tri jednaka dijela pa svaki dio prebacite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i rukama oblikujte u disk. Omotajte svaki disk prozirnom folijom i odložite u hladnjak na pola sata.
-
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
-
Ohlađene diskove tijesta prebacite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
-
Oštrim nožem svaki disk narežite na 8 trokuta - sconea. Pažljivo ih razdvojite kako se ne bi dodirivali.
-
Pecite ih 15 minuta na 200 stupnjeva.
-
Pečene sconese prebacite na rešetku da se malo ohlade, a zatim ih prošarajte glazurom.
-
Poslužite ih uz džem od mandarina.
-
Za glazuru, u zdjelici pomiješajte šećer u prahu, javorov sirup i prstohvat soli kako biste dobili glatku glazuru.
Ovom smjesom prošarajte pečene sconese.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više