VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Scone je pecivo od maslaca i brašna koje se u Velikoj Britaniji tradicionalno poslužuje u vrijeme čaja. Obično mu se dodaju zobene pahuljice, grožđice ili suho voće, ali kad im je sezona, domaće jagode s ovim pecivom čine idealan par.
Sastojci
Za sconese
-
200 g
jagoda
-
250 g
brašna
-
60 g
šećera
-
1
prašak za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
80 g
Dukat maslaca
-
60 ml
Dukat jogurta
-
1
jaje
-
Malo dodatnog
brašna za posipanje i miješanje
Za premazivanje
-
1
žumanjak
-
1 žlica
mlijeka
-
1 žlica
smeđeg šećera
-
Jagode operite, odstranite im peteljke pa ih narežite na manje komade.
-
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli.
-
Dodajte maslac narezan na listiće pa ga brzo prstima utrljajte u brašno kako bi dobili mrvičastu smjesu.
-
Dodajte i jagode, umiješajte ih nježno, ali ih dobro obložite brašnom.
-
U drugoj zdjeli pomiješajte jaje i jogurt pa i to dodajte smjesi od brašna.
-
Žlicom umijesite sve u vrlo mekano tijesto. Prebacite tijesto na dobro pobrašnjen papir za pečenje.
-
Posipajte tijesto s još brašna pa rukama pažljivo formirajte tijesto u disk debljine oko 1,5 cm.
-
Oštrim nožem narežite disk na osam jednakih kriški pa ih rasporedite na čisti papir za pečenje te ih premažite mješavinom žumanjka i mlijeka i posipajte s malo smeđeg šećera.
-
Pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne uhvate lijepu zlatnu boju, a prije posluživanja ih dobro ohladite.
Recept Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više