VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Scone je pecivo od maslaca i brašna koje se u Velikoj Britaniji tradicionalno poslužuje u vrijeme čaja. Obično mu se dodaju zobene pahuljice, grožđice ili suho voće, ali kad im je sezona, domaće jagode s ovim pecivom čine idealan par.
Sastojci
Za sconese
-
200 g
jagoda
-
250 g
brašna
-
60 g
šećera
-
1
prašak za pecivo
-
Prstohvat
soli
-
80 g
Dukat maslaca
-
60 ml
Dukat jogurta
-
1
jaje
-
Malo dodatnog
brašna za posipanje i miješanje
Za premazivanje
-
1
žumanjak
-
1 žlica
mlijeka
-
1 žlica
smeđeg šećera
-
Jagode operite, odstranite im peteljke pa ih narežite na manje komade.
-
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli.
-
Dodajte maslac narezan na listiće pa ga brzo prstima utrljajte u brašno kako bi dobili mrvičastu smjesu.
-
Dodajte i jagode, umiješajte ih nježno, ali ih dobro obložite brašnom.
-
U drugoj zdjeli pomiješajte jaje i jogurt pa i to dodajte smjesi od brašna.
-
Žlicom umijesite sve u vrlo mekano tijesto. Prebacite tijesto na dobro pobrašnjen papir za pečenje.
-
Posipajte tijesto s još brašna pa rukama pažljivo formirajte tijesto u disk debljine oko 1,5 cm.
-
Oštrim nožem narežite disk na osam jednakih kriški pa ih rasporedite na čisti papir za pečenje te ih premažite mješavinom žumanjka i mlijeka i posipajte s malo smeđeg šećera.
-
Pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne uhvate lijepu zlatnu boju, a prije posluživanja ih dobro ohladite.
Recept Cukar
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više