VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona višanja je na vrhuncu, sada su najbolje i najdostupnije pa je pravi trenutak da uživamo u njima. Višnje u dobrom društvu finog svježeg sira, dobitna su kombinacija i čine ovu savijaču posebnom. Sočna i osvježavajuća, ova je savijača idealna za tople, ljetne dane.
Sastojci
-
9
listova/kora za savijače
-
500g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
150
Dukat kiselog vrhnja
-
150g
šećera
-
10g
vanilin šećera
-
700g
višanja
-
1 puna žlica
gustina
-
2 žlice
šećera
-
1/3 žlice
cimeta
-
malo
maslaca
-
malo
ulja
-
po želji
šećer u prahu za posipanje
-
Sir i šećer izmiksajte, dodajte jedno po jedno jaje, kiselo vrhnje i vanilin šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
-
Višnje operite i očistite od koštica. Pomiješajte šećer, gustin i cimet pa pomiješajte s višnjama.
-
Lim za pečenje namažite maslacem.
-
Odvojite tri kore za prvu savijaču, svaku koru namažite s malo ulja pa složite jednu na drugu. Zadnju, treću koru do pola premažite trećinom nadjeva od sira, po nadjevu rasporedite 1/3 višanja pa zamotajte štrudlu i stavite u pripremljeni lim (nadjev je dosta rijedak pa savijače zamotajte tako da im krajevi budu zatvoreni ). Ponovite s preostalim sastojcima tako da dobijete 3 savijače.
-
Savijače premažite maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
-
Pečenu savijaču ohladite i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više