VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona višanja je na vrhuncu, sada su najbolje i najdostupnije pa je pravi trenutak da uživamo u njima. Višnje u dobrom društvu finog svježeg sira, dobitna su kombinacija i čine ovu savijaču posebnom. Sočna i osvježavajuća, ova je savijača idealna za tople, ljetne dane.
Sastojci
-
9
listova/kora za savijače
-
500g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
150
Dukat kiselog vrhnja
-
150g
šećera
-
10g
vanilin šećera
-
700g
višanja
-
1 puna žlica
gustina
-
2 žlice
šećera
-
1/3 žlice
cimeta
-
malo
maslaca
-
malo
ulja
-
po želji
šećer u prahu za posipanje
-
Sir i šećer izmiksajte, dodajte jedno po jedno jaje, kiselo vrhnje i vanilin šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
-
Višnje operite i očistite od koštica. Pomiješajte šećer, gustin i cimet pa pomiješajte s višnjama.
-
Lim za pečenje namažite maslacem.
-
Odvojite tri kore za prvu savijaču, svaku koru namažite s malo ulja pa složite jednu na drugu. Zadnju, treću koru do pola premažite trećinom nadjeva od sira, po nadjevu rasporedite 1/3 višanja pa zamotajte štrudlu i stavite u pripremljeni lim (nadjev je dosta rijedak pa savijače zamotajte tako da im krajevi budu zatvoreni ). Ponovite s preostalim sastojcima tako da dobijete 3 savijače.
-
Savijače premažite maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
-
Pečenu savijaču ohladite i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više