Sezona višanja je na vrhuncu, sada su najbolje i najdostupnije pa je pravi trenutak da uživamo u njima. Višnje u dobrom društvu finog svježeg sira, dobitna su kombinacija i čine ovu savijaču posebnom. Sočna i osvježavajuća, ova je savijača idealna za tople, ljetne dane.

Sastojci

  • 9
    listova/kora za savijače
  • 500g
    President Zagrebačkog sira
  • 3
    jaja
  • 150
    Dukat kiselog vrhnja
  • 150g
    šećera
  • 10g
    vanilin šećera
  • 700g
    višanja
  • 1 puna žlica
    gustina
  • 2 žlice
    šećera
  • 1/3 žlice
    cimeta
  • malo
    maslaca
  • malo
    ulja
  • po želji
    šećer u prahu za posipanje

  • Sir i šećer izmiksajte, dodajte jedno po jedno jaje, kiselo vrhnje i vanilin šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

  • Višnje operite i očistite od koštica. Pomiješajte šećer, gustin i cimet pa pomiješajte s višnjama.

  • Lim za pečenje namažite maslacem.

  • Odvojite tri kore za prvu savijaču, svaku koru namažite s malo ulja pa složite jednu na drugu. Zadnju, treću koru do pola premažite trećinom nadjeva od sira, po nadjevu rasporedite 1/3 višanja pa zamotajte štrudlu i stavite u pripremljeni lim (nadjev je dosta rijedak pa savijače zamotajte tako da  im krajevi budu zatvoreni ). Ponovite s preostalim sastojcima tako da dobijete 3 savijače. 

  • Savijače premažite maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.

  • Pečenu savijaču ohladite i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.