VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Sezona višanja je na vrhuncu, sada su najbolje i najdostupnije pa je pravi trenutak da uživamo u njima. Višnje u dobrom društvu finog svježeg sira, dobitna su kombinacija i čine ovu savijaču posebnom. Sočna i osvježavajuća, ova je savijača idealna za tople, ljetne dane.
Sastojci
-
9
listova/kora za savijače
-
500g
President Zagrebačkog sira
-
3
jaja
-
150
Dukat kiselog vrhnja
-
150g
šećera
-
10g
vanilin šećera
-
700g
višanja
-
1 puna žlica
gustina
-
2 žlice
šećera
-
1/3 žlice
cimeta
-
malo
maslaca
-
malo
ulja
-
po želji
šećer u prahu za posipanje
-
Sir i šećer izmiksajte, dodajte jedno po jedno jaje, kiselo vrhnje i vanilin šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
-
Višnje operite i očistite od koštica. Pomiješajte šećer, gustin i cimet pa pomiješajte s višnjama.
-
Lim za pečenje namažite maslacem.
-
Odvojite tri kore za prvu savijaču, svaku koru namažite s malo ulja pa složite jednu na drugu. Zadnju, treću koru do pola premažite trećinom nadjeva od sira, po nadjevu rasporedite 1/3 višanja pa zamotajte štrudlu i stavite u pripremljeni lim (nadjev je dosta rijedak pa savijače zamotajte tako da im krajevi budu zatvoreni ). Ponovite s preostalim sastojcima tako da dobijete 3 savijače.
-
Savijače premažite maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
-
Pečenu savijaču ohladite i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Recept: COOKam i guštam
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više