VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Šarene krafne
Američke krafne svjetsku slavu duguju ponajviše Hollywoodu. Iako su gotovo identične “domaćim” krafnama ili pokladnicama, tajna popularnih “donuts” krije se u rupici na sredini tijesta i raznim glazurama. I samo da znate, u svim varijacijama su prefine
Sastojci
-
600 g
glatkog brašna
-
50 g
šećera
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
280 ml
toplog mlijeka
-
3
jaja
-
50 g
Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
Žličica
cimeta
-
1
limun (naribana korica)
-
Pomiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i cimet.Smjesi pridružite na laganoj vatri otopljeni maslac, zagrijano mlijeko, razmućena jaja, sir i naribanu koricu limuna te sve zajedno umijesite u glatko tijesto.
-
Dobiveno tijesto premjestite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom, još kratko oblikujte zatim pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu otprilike sat vremena.
-
Nadignuto tijesto razvaljajte na debljinu od 2 - 3 cm, izrežite pomoću kalupa u okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom, opet kalupom promjera 1- 2 cm, izrežite sredinu tijesta. Ako nemate kalup, isto možete napraviti pomoću velike čaše ili šalice i male čaše.Kada ste oblikovali sve krafne, ponovno ih pohranite na pobrašnjenoj podlozi, pokrijte krpom i ostavite da se dignu još pola sata.
-
Pripremljene krafne pržite u dubokom ulju dok ne porumene sa svih strana. Gotove izvadite na kuhinjske papirnate ubruse i pustite neka upiju višak masnoće.
-
Na samom kraju ih umočite u šećernu glazuru, rastopljenu čokoladu ili posipajte čokoladnim i šarenim mrvicama.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više