VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Šarene krafne
Američke krafne svjetsku slavu duguju ponajviše Hollywoodu. Iako su gotovo identične “domaćim” krafnama ili pokladnicama, tajna popularnih “donuts” krije se u rupici na sredini tijesta i raznim glazurama. I samo da znate, u svim varijacijama su prefine
Sastojci
-
600 g
glatkog brašna
-
50 g
šećera
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
280 ml
toplog mlijeka
-
3
jaja
-
50 g
Dukat maslaca
-
Prstohvat
soli
-
Žličica
cimeta
-
1
limun (naribana korica)
-
Pomiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i cimet.Smjesi pridružite na laganoj vatri otopljeni maslac, zagrijano mlijeko, razmućena jaja, sir i naribanu koricu limuna te sve zajedno umijesite u glatko tijesto.
-
Dobiveno tijesto premjestite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom, još kratko oblikujte zatim pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu otprilike sat vremena.
-
Nadignuto tijesto razvaljajte na debljinu od 2 - 3 cm, izrežite pomoću kalupa u okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom, opet kalupom promjera 1- 2 cm, izrežite sredinu tijesta. Ako nemate kalup, isto možete napraviti pomoću velike čaše ili šalice i male čaše.Kada ste oblikovali sve krafne, ponovno ih pohranite na pobrašnjenoj podlozi, pokrijte krpom i ostavite da se dignu još pola sata.
-
Pripremljene krafne pržite u dubokom ulju dok ne porumene sa svih strana. Gotove izvadite na kuhinjske papirnate ubruse i pustite neka upiju višak masnoće.
-
Na samom kraju ih umočite u šećernu glazuru, rastopljenu čokoladu ili posipajte čokoladnim i šarenim mrvicama.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više