VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Salata je odavno od običnog predjela ili priloga "prerasla" u cjeloviti obrok koji često konzumiramo kao lagani ručak ili večeru. Galbani mozzarelline, tanko rezani pršut, svježa hrskava salata i aromatični tostirani kruh aduti su ove salate u kojoj ćete uživati svim osjetilima!
Sastojci
-
200g
Galbani mozzarellina
-
100g
miješane lisnate salate (rukola, baby špinat, matovilac)
-
4
kriške kruha
-
4
kriške pršuta
-
1
režanj češnjaka
-
4-5
listova svježeg bosiljka
-
4
žlice maslinovog ulja
-
2
žlice soka od limuna
-
sol, čili pahuljice
-
Izvadite Galbani mozzarelline iz hladnjaka, neka odstoje barem sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi omekšale.
-
Salatu operite i dobro joj posušite listove.
-
Kruh narežite na tanje kriške, tostirajte ga u tosteru, na suhoj zagrijanoj tavi ili u pećnici. Potom ga još toplog natrljajte jednim režnjem češnjaka.
-
Od maslinova ulja i soka od limuna napravite preljev za salatu; stavite ulje u posudicu, dodajte mu sok od limuna pa vilicom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku emulziju.
-
Salatu stavite u zdjelu, posolite je, prelijte preljevom (ostavite malo za završni dio) i dobro izmiješajte. Uz rubove zdjele složite tostirani kruh, preko njega složite tanko rezani pršut, a u sredinu stavite mozzarelline Galbani. Sve još jednom lagano pošpricajte preljevom.
-
Na kraju dodajte svježe mljevene čili pahuljice i poslužite.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više