Salata je odavno od običnog predjela ili priloga "prerasla" u cjeloviti obrok koji često konzumiramo kao lagani ručak ili večeru. Galbani mozzarelline, tanko rezani pršut, svježa hrskava salata i aromatični tostirani kruh aduti su ove salate u kojoj ćete uživati svim osjetilima!

Sastojci

  • 200g
    Galbani mozzarellina
  • 100g
    miješane lisnate salate (rukola, baby špinat, matovilac)
  • 4
    kriške kruha
  • 4
    kriške pršuta
  • 1
    režanj češnjaka
  • 4-5
    listova svježeg bosiljka
  • 4
    žlice maslinovog ulja
  • 2
    žlice soka od limuna
  • sol, čili pahuljice

  • Izvadite Galbani mozzarelline iz hladnjaka, neka odstoje barem sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi omekšale.

  • Salatu operite i dobro joj posušite listove.

  • Kruh narežite na tanje kriške, tostirajte ga u tosteru, na suhoj zagrijanoj tavi ili u pećnici. Potom ga još toplog natrljajte jednim režnjem češnjaka.

  • Od maslinova ulja i soka od limuna napravite preljev za salatu; stavite ulje u posudicu, dodajte mu sok od limuna pa vilicom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku emulziju.

  • Salatu stavite u zdjelu, posolite je, prelijte preljevom (ostavite malo za završni dio) i dobro izmiješajte. Uz rubove zdjele složite tostirani kruh, preko njega složite tanko rezani pršut, a u sredinu stavite mozzarelline Galbani. Sve još jednom lagano pošpricajte preljevom.

  • Na kraju dodajte svježe mljevene čili pahuljice i poslužite.