VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Predjelo
Salata od tikvica s listićima Grand Oval gourmeta
Tikvice ljeti kuhamo i pečemo na bezbroj načina, ali one se mogu jesti i sirove! Evo jedne fine ideje za salatu s mariniranim tikvicama i listićima našeg zrelog sira Grand Oval gourmet.
Sastojci
Za salatni preljev
-
1 žličica
dijon senfa
-
1
limeta - cijeđeni sok
-
1/2
limuna - cijeđeni sok
-
1 žličica
javorovog sirupa
-
1/2 žličice
timijana
-
Prstohvat
soli
-
100 ml
ED maslinovog ulja
Za salatu
-
1
tikvica (oko 300 g)
-
1 manja glavica
ljubičastog luka
-
4 - 5
artičoka iz ulja
-
100 g
sira Grand Ovla gourmet, narezanog na tanke listiće
-
Po ukusu
sol i papar
-
Za salatni preljev:
U maloj teglici pomiješajte senf, sok od limete i limuna, javorov sirup, timijan i sol.
Dodajte maslinovo ulje pa teglicu čvrsto zatvorite i sve energično protresite kako bi se napravio kremasti preljev.
Ovako pripremljenim preljevom začinite salatu. -
Za salatu:
Tikvicu dobro operite pa je pomoću gulilice za povrće narežite na tanke i dugačke trakice.
Trakice prebacite u zdjelu za salatu.
Nožem narežite luk na tanke trakice pa i njega ubacite u zdjelu s tikvicama.
Dodajte dobro ocijeđene komade artičoka pa sve malo posolite.
Prelijte sve salatnim preljevom, dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku 3 – 4 sata kako bi se okusi proželi.
Ohlađenu salatu poslužite obilato posipanu listićima sira.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Khachapuri
Khachapuri je tradicionalno gruzijsko jelo od dizanog tijesta nadjevenog sirom, često nazivan gruzijskom pizzom. Kao i svaki tradicionalni recept, i ovaj ima mnoge inačice, ali sir je uvijek neizostavan sastojak – naš Podravec savršeno se uklopio.
Saznaj više -
Recept
Pahuljasta torta od Dukatosa
Tekstura ove torte lagana je poput oblaka, a okus vrlo nježan i osvježavajući. Za dodatnu dimenziju okusa poslužite je uz umak od malina ili drugog voća po želji.
Saznaj više -
Recept
Flapjacks – zobene pločice sa sirom i sjemenkama
Flapjacks su tradicionalne engleske pločice od zobenih pahuljica, obogaćene orašastim plodovima i sjemenkama. Iako se najčešće pripremaju u slatkoj verziji, jako je ukusna i slana inačica za koju vam donosimo recept. Ovako pripremljene zobene pločice odlične su kao užina, jednostavno ih je ponijeti na izlete i putovanja, a bit će i ukusan dodatak plati s narescima.
Saznaj više -
Recept
Medaljoni lungića u umaku od tri papra s pireom od buče
Lungić je odličan odabir za brzi ručak, a uz dodatak Brzo & Fino umaka s okusom tri papra za čas ćete ga transformirati u jako fino jelo. Poslužite ga uz kremasti pire od buče i zeleno povrće.
Saznaj više