Pečene rajčice i mozzarella izvrsno se slažu u ovoj toplo-hladnoj salati. Uz preljev od maslinova ulja i hrskavu pancetu, ova salata pretvara se u gurmanski obrok.

Sastojci

Za salatu
  • 400 g
    koktel ili cherry rajčica
  • 1 žlica
    maslinova ulja
  • Prstohvat
    soli
  • 30 g
    pancete
  • 50 g
    rikule
  • 150 g
    Galbani mozzarelle di latte di Bufala Mini
Za vinaigrette
  • 60 ml
    maslinova ulja
  • 1 žlica
    balzamskog octa
  • 1 žličica
    senfa
  • 1 žličica
    meda
  • 1 mali režanj
    češnjaka, nariban
  • Prstohvat
    soli
  • Malo
    svježe mljevenog papra

  • Rajčice operite, poslažite u vatrostalnu posudu, posolite i prelijte žlicom maslinova ulja.

  • Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

  • Pancetu narežite na sitne kockice pa je prepecite na tavi kako bi postala hrskava.

  • Rikulu operite i poslažite na tanjur za serviranje.

  • Po rikuli rasporedite pečene rajčice.

  • Dodajte kuglice mozzarelle i hrskavu pancetu pa prelijte vinaigretteom koji ćete pripremiti tako da u staklenci pomiješate sve sastojke, zatvorite je i dobro protresete kako bi se sastojci pomiješali.

  • Poslužite odmah uz prepečeni kruh.