Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo

Salata caprese s jagodama

Za autentičan doživljaj ove tradicionalne talijanske salate zaslužna je Galbani mozzarella od bivoljeg mlijeka, a za sasvim novi twist mirisne jagode umjesto uobičajenih rajčica. Dajte ovoj slatko-slanoj kombinaciji priliku da vas obori s nogu!

Sastojci

  • 150 g
    Galbani mozzarella di latte di bufala mini
  • 150 g
    jagoda
  • 100 ml
    balzamskog octa
  • Nekoliko grančica
    svježeg bosiljka
  • Prstohvat
    soli
  • Prstohvat
    ružičastog papra
  • Malo
    maslinova ulja

  • U maloj posudi na laganoj vatri reducirajte balzamski ocat dok oko 70% tekućine ne ispari. Ostavite sa strane da se ohladi.

  • . Jagode (u ovom slučaju što je moguće zelenije) operite i veće primjerke prepolovite.

  • Kuglice mozzarelle ocijedite od tekućine, dodajte im jagode i listiće bosiljka pa začinite solju, grubo mljevenim ružičastim paprom, maslinovim uljem i redukcijom balzamskog octa.

  • Poslužite kao predjelo ili prilog.

    Recept Kužinica