VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Glavno jelo
Šakšuka sa Salakisom
Šakšuka je tradicionalno jelo Bliskog istoka koje se sastoji od jaja poširanih u umaku od rajčica. Gotovo jelo poslužuje se uz kruh, posipano svježim začinskim biljem, a u našem slučaju i uz puno President Salakisa.
Sastojci
-
500 g
svježih rajčica (ili 400 g pelata)
-
1
ljubičasti luk
-
1 režanj
češnjaka
-
2 žlice
maslinova ulja
-
1/2 žličice
harissa paste (ili dimljene ljute paprike)
-
Malo
soli i papra
-
4
jaja
-
2 žlice
svježeg nasjeckanog peršina
-
100 g
sira President Salakis
-
Po želji
kruh za posluživanje
-
Ako koristite svježe rajčice, operite ih, zarežite u križ na donjoj strani pa ih kratko blanširajte. Blanširane rajčice ogulite i narežite na kockice.
-
Luk također narežite na kockice, a češnjak sitno nasjeckajte.
-
Na velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte sve dok luk potpuno ne omekša. Dodajte češnjak i nastavite pirjati dok i on ne zamiriše.
-
Sad u tavu dodajte pripremljene rajčice (ili pelate), po potrebi ih podlijte s malo vode, dodajte harissu pa smanjite vatru.
-
Kuhajte tako dok ne dobijete gusti umak od rajčica, a pred kraj kuhanja doradite okus solju i paprom.
-
Kad je umak gust, uz pomoć žlice u tavi napravite četiri udubine pa u svaku razbijte jedno jaje.
-
Jaja malo posolite, poklopite tavu i nastavite kuhati dok jaja ne postanu meko kuhana.
-
Jelo odmah poslužite posipano sa svježim peršinom i Salakisom.
VEZANI PROIZVODI
POGLEDAJ SVE PROIZVODENajnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više