VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Sastojci
Za tijesto:
-
400 g
glatkog brašna
-
200 g
President Zagrebačkog sira
-
100 g
šećera
-
1
jaje
-
1 1/2 vrećica
praška za pocivo
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
2 žlice
Dukat maslaca omekšalog na sobnog temperaturi
-
80 ml
mlijeka
Za nadjev:
-
150 g
President Zagrebačkog sira
-
1
jaje
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
Po želji
bademi u listićima
-
Promiješajte brašno s praškom za pecivo.
-
Dodajte sir, šećer, mlijeko, ulje, jaje, vanilin šećer te sve dobro izmiješajte mikserom (spiralnim nastavcima). Mijesite dok ne dobijete glatko, sjajno i podatno tijesto.
-
Prebacite ga na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik dimenzija cca 35×40 cm.
-
Pripremite nadjev tako da dobro izmiješate sir, jaje, šećer u prahu i vanilin šećer.
-
Ovom smjesom ravnomjerno premažite tijesto pa ga zarolajte u roladu.
-
Narežite roladu na 10 – 12 približno jednakih komada.
-
Kalup za torte (26 cm) namastite te u njega poslažite narezane komade. Ostavite prostora između svakog jer će tijekom pečenja nabujati.
-
Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
-
Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi, a onda ga po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Fritule s ricottom
Pahuljaste fritule s ricottom talijanska su verzija svima drage slastice.
Saznaj više
Pripremaju se brzo i jednostavno, a uz malo limoncella i limunove korice postaju prave mirisne bombice kojima je teško odoljeti. -
Recept
Pirjane prokulice s Bjelovarskim slanim sirom
Unesite malo boje u zimske dane uz prokulice i Bjelovarski slani sir. Ovaj jednostavni recept odličan je način za uživanje u ovom zdravom zimskom povrću.
Saznaj više -
Recept
Hrskavi pileći štapići iz pećnice
Panirani štapići mogu se pripremiti i u varijanti bez prženja u dubokom ulju – u pećnici. Jednako su neodoljivi i hrskavi, osobito kad se posluže uz umak od Brzo & Fino kiselog vrhnja!
Saznaj više -
Recept
Pečeni filet lososa u umaku od slanog maslaca i vrhnja
Brzo i slasno jelo začinjeno bogatim umakom s maslacem s morskom soli.
Saznaj više