VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Rolice sa Zagrebačkim sirom
Kad vam se jede nešto domaće, starinsko i slatko, ove su rolice pravo rješenje. Pripremaju se brzo, a još brže nestaju.
Sastojci
Za tijesto:
-
400 g
glatkog brašna
-
200 g
President Zagrebačkog sira
-
100 g
šećera
-
1
jaje
-
1 1/2 vrećica
praška za pocivo
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
2 žlice
Dukat maslaca omekšalog na sobnog temperaturi
-
80 ml
mlijeka
Za nadjev:
-
150 g
President Zagrebačkog sira
-
1
jaje
-
1 žlica
šećera u prahu
-
1 vrećica
vanilin šećera
-
Po želji
bademi u listićima
-
Promiješajte brašno s praškom za pecivo.
-
Dodajte sir, šećer, mlijeko, ulje, jaje, vanilin šećer te sve dobro izmiješajte mikserom (spiralnim nastavcima). Mijesite dok ne dobijete glatko, sjajno i podatno tijesto.
-
Prebacite ga na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte u pravokutnik dimenzija cca 35×40 cm.
-
Pripremite nadjev tako da dobro izmiješate sir, jaje, šećer u prahu i vanilin šećer.
-
Ovom smjesom ravnomjerno premažite tijesto pa ga zarolajte u roladu.
-
Narežite roladu na 10 – 12 približno jednakih komada.
-
Kalup za torte (26 cm) namastite te u njega poslažite narezane komade. Ostavite prostora između svakog jer će tijekom pečenja nabujati.
-
Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
-
Pečeni kolač ostavite da se malo ohladi, a onda ga po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više