VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dizana tijesta s dodatkom sira posebno su mekana i sočna. Kad tome dodate i nadjev bogat quarkom i začinskim biljem, dobijete prekrasne rolice koje mogu biti prilog svakom jelu. Uz šalicu mlijeka ili jogurta, za čas se pretvaraju u ukusnu užinu i doručak.
Sastojci
Za tijesto:
-
500 g
brašna
-
1 žličica
soli
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
150 g
Dukat Fit quarka
-
50 g
Dukat maslaca
-
200 ml
vruće vode
Za nadjev:
-
50 g
blanširanih badema
-
30 g
svježeg bosiljka
-
2 žličice
nasjeckanog svježeg vlasca
-
1 žličica
nasjeckanog svježeg ružmarina
-
50 ml
maslinovog ulja
-
150 g
Sirela Domaćeg sira
-
Pomiješajte brašno i sol pa dodajte suhi kvasac, quark sir i maslac. Sve dobro promiješajte.
-
Dodajte 200 ml vruće vode pa zamijesite tijesto. Tijesto prvo miješajte kuhačom, a kada više ne možete prebacite ga na radnu površinu i povežite ga rukama. Dobro ga mijesite, najmanje 10 minuta.
-
Potom tijesto formirajte u kuglu, prebacite ga u posudu za dizanje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči. Najmanje sat vremena.
-
Dok se tijesto diže pripremite nadjev.
-
Ubacite u blender ili sjeckalicu bademe, bosiljak, vlasac, ružmarin i maslinovo ulje te sve sameljite u pastu. Pasta ne mora biti potpuno glatka. Sa strane naribajte Sirelin Domaći sir.
-
Kada se tijesto udvostruči, prebacite ga ponovo na radnu plohu i malo promijesite. Valjkom za tijesto rastanjite ga u pravokutnik, približnih dimenzija 35 x 20 cm.
-
Premažite tijesto pripremljenom pastom i posipajte ga naribanim sirom. Pažljivo zarolajte tijesto u roladu po dužoj strani.
-
Oštrim nožem narežite dobivenu roladu na kriške debljine 3 – 4 cm. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje te ih ostavite na toplom dok pećnicu ne zagrijete na 200°C.
-
Pecite ih u pećnici 20 – 30 minuta, dok se dobro ne napuhnu i zarumene. Zatim ih izvadite i prebacite na rešetku te ih dobro ohladite prije posluživanja.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više