VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dizana tijesta s dodatkom sira posebno su mekana i sočna. Kad tome dodate i nadjev bogat quarkom i začinskim biljem, dobijete prekrasne rolice koje mogu biti prilog svakom jelu. Uz šalicu mlijeka ili jogurta, za čas se pretvaraju u ukusnu užinu i doručak.
Sastojci
Za tijesto:
-
500 g
brašna
-
1 žličica
soli
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
150 g
Dukat Fit quarka
-
50 g
Dukat maslaca
-
200 ml
vruće vode
Za nadjev:
-
50 g
blanširanih badema
-
30 g
svježeg bosiljka
-
2 žličice
nasjeckanog svježeg vlasca
-
1 žličica
nasjeckanog svježeg ružmarina
-
50 ml
maslinovog ulja
-
150 g
Sirela Domaćeg sira
-
Pomiješajte brašno i sol pa dodajte suhi kvasac, quark sir i maslac. Sve dobro promiješajte.
-
Dodajte 200 ml vruće vode pa zamijesite tijesto. Tijesto prvo miješajte kuhačom, a kada više ne možete prebacite ga na radnu površinu i povežite ga rukama. Dobro ga mijesite, najmanje 10 minuta.
-
Potom tijesto formirajte u kuglu, prebacite ga u posudu za dizanje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči. Najmanje sat vremena.
-
Dok se tijesto diže pripremite nadjev.
-
Ubacite u blender ili sjeckalicu bademe, bosiljak, vlasac, ružmarin i maslinovo ulje te sve sameljite u pastu. Pasta ne mora biti potpuno glatka. Sa strane naribajte Sirelin Domaći sir.
-
Kada se tijesto udvostruči, prebacite ga ponovo na radnu plohu i malo promijesite. Valjkom za tijesto rastanjite ga u pravokutnik, približnih dimenzija 35 x 20 cm.
-
Premažite tijesto pripremljenom pastom i posipajte ga naribanim sirom. Pažljivo zarolajte tijesto u roladu po dužoj strani.
-
Oštrim nožem narežite dobivenu roladu na kriške debljine 3 – 4 cm. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje te ih ostavite na toplom dok pećnicu ne zagrijete na 200°C.
-
Pecite ih u pećnici 20 – 30 minuta, dok se dobro ne napuhnu i zarumene. Zatim ih izvadite i prebacite na rešetku te ih dobro ohladite prije posluživanja.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više