VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Dizana tijesta s dodatkom sira posebno su mekana i sočna. Kad tome dodate i nadjev bogat quarkom i začinskim biljem, dobijete prekrasne rolice koje mogu biti prilog svakom jelu. Uz šalicu mlijeka ili jogurta, za čas se pretvaraju u ukusnu užinu i doručak.
Sastojci
Za tijesto:
-
500 g
brašna
-
1 žličica
soli
-
1 vrećica
suhog kvasca
-
150 g
Dukat Fit quarka
-
50 g
Dukat maslaca
-
200 ml
vruće vode
Za nadjev:
-
50 g
blanširanih badema
-
30 g
svježeg bosiljka
-
2 žličice
nasjeckanog svježeg vlasca
-
1 žličica
nasjeckanog svježeg ružmarina
-
50 ml
maslinovog ulja
-
150 g
Sirela Domaćeg sira
-
Pomiješajte brašno i sol pa dodajte suhi kvasac, quark sir i maslac. Sve dobro promiješajte.
-
Dodajte 200 ml vruće vode pa zamijesite tijesto. Tijesto prvo miješajte kuhačom, a kada više ne možete prebacite ga na radnu površinu i povežite ga rukama. Dobro ga mijesite, najmanje 10 minuta.
-
Potom tijesto formirajte u kuglu, prebacite ga u posudu za dizanje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči. Najmanje sat vremena.
-
Dok se tijesto diže pripremite nadjev.
-
Ubacite u blender ili sjeckalicu bademe, bosiljak, vlasac, ružmarin i maslinovo ulje te sve sameljite u pastu. Pasta ne mora biti potpuno glatka. Sa strane naribajte Sirelin Domaći sir.
-
Kada se tijesto udvostruči, prebacite ga ponovo na radnu plohu i malo promijesite. Valjkom za tijesto rastanjite ga u pravokutnik, približnih dimenzija 35 x 20 cm.
-
Premažite tijesto pripremljenom pastom i posipajte ga naribanim sirom. Pažljivo zarolajte tijesto u roladu po dužoj strani.
-
Oštrim nožem narežite dobivenu roladu na kriške debljine 3 – 4 cm. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje te ih ostavite na toplom dok pećnicu ne zagrijete na 200°C.
-
Pecite ih u pećnici 20 – 30 minuta, dok se dobro ne napuhnu i zarumene. Zatim ih izvadite i prebacite na rešetku te ih dobro ohladite prije posluživanja.
Recept: Andrea Cukrov
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Tjestenina s graškom i dimljenim lososom
Kada vam treba brzo i fino rješenje za ručak s ovim receptom nećete pogriješiti. Osim s tjesteninom, isprobajte ga i s njokima!
Saznaj više -
Recept
Pureće okruglice punjene mladim kajmakom
Probajte laganiju verziju mesnih okruglica! Pripremljene su od fino mljevene puretine, nadjevene kajmakom za ekstra sočnost i pečene u pećnici. Poslužene uz pire ili jednostavno kuhano povrće odlične su za obiteljski ručak.
Saznaj više -
Recept
Domaći puding od vanilije i čokolade bez laktoze
Nema jednostavnijeg deserta od domaćeg pudinga. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka i petnaestak minuta, a ako ga pravite s novim mlijekom Lagano jutro s 3,8 % mm, bit će bez laktoze, ali punog mliječnog okusa!
Saznaj više
-
Recept
Krem juha od celera s cheddarom
Sir cheddar odlično se snalazi u raznim ulogama, ali rijetko ga možemo zamisliti kao dodatak juhi. No u ovoj kombinaciji funkcionira izvrsno – probajte i uvjerite se!
Saznaj više