VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Recept - Desert
Rolice s mileramom i pekanima
Hladniji i kraći dani idealno su vrijeme da se okušate u pripremi ovih mirisnih i ukusnih rolica. Poslužite ih premazane osvježavajućom glazurom od milerama i uživajte uz šalicu toplog napitka.
Sastojci
Za tijesto
-
500 g
glatkog brašna
-
1 vrećica
instant suhog kvasca
-
50 g
šećera
-
1/2 žličice
soli
-
1 žličica
praška za pecivo
-
130 ml
Dukat mlijeka, mlakog
-
170 g
Brzo & Fino milerama
-
1
jaje
Za nadjev
-
100 g
šećera
-
100 g
pekan oraha, mljevenih
-
3 žlice
cimeta
-
80 g
Dukat maslaca, otopljenog
-
10 komada
cijelih pekan oraha
Za premazivanje
-
100 g
Brzo & Fino milerama
-
2 žlice
šećera u prahu
-
1 žličica
ekstrakta vanilije
-
Za tijesto:
U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i prašak za pecivo.
U sredini brašna napravite udubinu pa u nju ulijte mlijeko, mileram i jaje.
Uz pomoć miksera umijesite glatko i mekano tijesto. Tijesto, naravno, možete umijesiti i ručno.
Umiješano tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
Podignuto tijesto prebacite na radnu plohu koju ste lagano pobrašnili pa ga razvaljajte u pravokutnik približnih dimenzija 45 x 35 cm. -
Za nadjev:
Tijesto premažite rastopljenim maslacem.
U posudi multipraktika pomiješajte orahe, šećer i cimet. Fino ih sameljite pa time posipajte tijesto premazano maslacem.
Zarolajte sve u čvrstu roladu pa je narežite na rolice debljine oko 2 cm.
Rolice složite u posudu za pečenje vodeći računa o razmaku jer će rolice još rasti, prekrijte ih krpom i ponovno ostavite da se podižu, oko pola sata.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Na podignute rolice rasporedite sačuvane cijele orahe i pecite ih oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
Pečene izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. -
Za premazivanje:
Pomiješajte mileram, šećer i ekstrakt vanilije pa time premažite ili prošarajte rolice i poslužite.
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Mliječni kolač s umakom od čokolade
Tajna ovog nevjerojatno mekanog i sočnog kolača je u kipućem mlijeku - upravo ta mala promjena čini ga prozračnim i jako ukusnim. Kolač možete poslužiti samo posipan šećerom u prahu, ali izvrstan je i uz umak od čokolade ili voćne namaze.
Saznaj više -
Recept
Zapečeni grah sa Salakisom
Kad se temperature približe nuli, malo toga prija kao dobar tanjur graha. Posebno je ukusan zapečeni grah u kremastom umaku, a dodatak President Salakisa daje mu posve novu dimenziju.
Saznaj više -
Recept
Zobena kaša s okusom torte od mrkve
Zobene pahuljice mnogima su omiljeni doručak, a mi vam predlažemo da ih pripremite na malo drugačiji način - uz mrkvu, bademe i Zagrebački sir. Baš ova kombinacija neodoljivo podsjeća na omiljeni kolač od mrkve.
Saznaj više -
Recept
Germknedle s pekmezom od šljiva i umakom od vanilije
Germknedle nisu rezervirane samo za adventske festivale i skijaške destinacije – donosimo recept uz koji ćete savršeno mekane i ukusne germknedle moći pripremiti kod kuće. Kao i sa svakim dizanim tijestom, s germknedlama ima malo više posla, ali zato je Brzo & Fino umak od vanilije već spreman, potrebno ga je samo podgrijati prije posluživanja!
Saznaj više